In Brakel werd een vijfde boek van Triverius aangekocht

2960420-f8cc35e2df73e1f3bf58c8c22865c771

Brakel, 23/01/2017: Zaterdagnamiddag tijdens de Triverius-nieuwjaarsreceptie en algemene vergadering werd een nieuw aangekocht boek van Triverius voorgesteld. Eind 2016 heeft de Geschied- en Heemkundige Kring Triverius samen met het gemeentebestuur van Brakel een werk van Triverius aangekocht. Het boek kost 1150 euro.  Het boek werd in Itali ë ontdekt door medelid Jean-Pierre Hoebeke en is getiteld : ”Commentarii in VII Libros Aphorismorum Hippocratis’ en werd uitvoerig besproken door Johan Hanselaer.

Door deze gezamenlijke aankoop bezit het gemeentebestuur van Brakel, de Geschied- en Heemkundige Kring Triverius en de Orde van Triverius nu 5 originele werken van Triverius. Vanaf februari kunnen alle boeken opnieuw bezichtigd worden in het gemeentelijk historisch museum ( Kloosterkapel) dat iedere laatste zondag van de maand open is voor het publiek, naast de bezoeken op afspraak.

Het nieuw aangekochte boek, een van de dikste van Triverius telt meer dan 500 pagina’s en werd in 1551 in Lyon gedrukt. De Universiteitsbibliotheek van Gent beschikt over 9 boeken van Triverius. Leuven heeft er 7 en Brakel 5. Brakel is hiermee de derde grootste bezitter van boeken van deze schrijver.

Triveriusmonument

Er komt tevens een Triveriusmonument in de buurt van de Kloosterkapel in Nederbrakel. Wellicht zal dit voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 worden gerealiseerd. Veel hangt af van de werkzaamheden want er komen heel wat woongelegenheden in deze buurt. Wellicht krijgt deze nieuwe locatie de naam Triveriuswijk.