Nieuwe biljartclub in St.-Blasius-Boekel

2960644-5f63f02c231885055639ff78050a388eSt.-Blasius-Boekel, 23/01/2017:  Naast WIK Boekel voetbal komt er nu ook een WIK Boekel biljart. Tijdens het afgelopen weekend  werd de nieuwe biljartclub WIK Boekel Biljart immers voorgesteld in de  Vliegende Hollander. Het isbiljartclub WIK uit Lierde die een onderkomen heeft gevonden in St.-Blasius-Boekel.  

WIK staat voor Willen Is Kunnen. Men kan er drieband of losse band spelen. Deze club bestaat reeds 51 jaar vertelt voorzitter Frans Nieuwborg. “Wij hebben reeds heel wat lokalen versleten. Eerst zaten we bij De Metser in Deftinge, dan het Bruggenhuis in St.-Maria-Lierde. Dan kwamen we in Geraardsbergen terecht en vervolgens in het Karrewiel in Hemelveedregem. Dan werd het De Oude Hoeve in Deftinge en vervolgens nu in Boekel. De leden spelen tweemaal per week. Dit is op zondagvoormiddag en dinsdagnamiddag. Mensen die interesse hebben kunnen nog steeds lid worden. Liefhebbers die sporadisch een partijtje willen spelen kunnen aan de automaat die voorzien is in het zaaltje achter het caf é het geldbedrag deponeren en spelen. De biljarttafels zijn verwarmd zodat de ballen beter lopen op het groene doek.”

Het bestuur bestaat buiten Frans Nieuwborg uit Marcel Geers, Michel Spitaels en Herman Cooreman. Schepen Guido De Temmerman uit Zwalm kwam de tafels inspelen. Info 0496575162.