Visitatieschool uit Bottelare brengt musical: ‘Kriebelende Kriebels’

Reporter : Danny De Lobelle

ddl-bottelare-musical-kriebbelende-kriebels-visitatieschool-6

Op zaterdag 21/01 en zondag 22/01/2017 had in de kluize te Oosterzele een musicalvoorstelling plaats, gebracht door de leerlingen van de Visitatieschool uit Bottelare in samenwerking met Kids on Stage. Alle leerlingen van kleuter tot het zesde jaar hebben weken lang uitgekeken naar deze voorstelling, ze maakten het decor oefende hun teksten en bijhorende danspasjes nu zijn ze fier dat ze het allemaal mochten tonen aan ouders, grootouders en kennissen. Ook het schoolkinderkoor vulde aan met het gezongen thema ‘s De vier voorstellingen, waren dan ook vlug uit verkocht.

De school had er ook voor gezorgd dat broers en zussen uit dezelfde familie samen konden optreden zodat het voor de ouders gemakkelijk was om hun kinderen in een voorstelling  te bewonderen want het was met een rol beurt van figuratie.

Dit was  het verhaal over een wereld van insecten.

Insecten die zich als mensen gedragen

en denken dat het leven begint

en eindigt binnen de lijst van hun schilderij………

Musical.

Maar het boek van Godfried Bomans, Erik of het klein insectenboek, gaat over de

belevenissen van de tienjarige Erik Pinksterblom en zijn avonturen. Het begon in de klas waar ze een spreekbeurt moeten geven. Erik Pinksterblom ligt in zijn bed, maar hij probeert niet in slaap te vallen, omdat hij het gevoel heeft dat er iets bijzonders gaat gebeuren. In gedachten herhaalt hij wat hij die middag geleerd heeft uit ‘Solms’ Beknopte Natuurlijke Historie’, want de volgende dag heeft hij een spreekbeurt over de insecten. Hij bekijkt het schilderij ‘Wollewei’, waarop een weiland met schapen, een herder en allerlei mogelijke insecten staan afgebeeld. Erik bedenkt dat het fijn zou zijn om in de wereld van het schilderij te leven; er zijn immers geen verplichtingen. Opeens ziet hij de schilderijen van grootvader en grootmoeder Pinksterblom bewegen. Zijn grootmoeder stapt uit haar lijst en vertelt hem dat alle schilderijen leven, ook ‘Wollewei’. Dan wordt Erik plotseling steeds kleiner, zo klein dat hij in het schilderij kan stappen. Zo komt hij terecht in de wereld van het schilderij, het land Wollewei.

Hier ontmoet Erik allerlei insecten.

Als eerste komt hij in contact met de wespenfamilie Van Vliesvleugel, een adellijke familie die benadrukt dat het hebben van adellijk bloed belangrijker is dan het hebben van geld (hoewel dat natuurlijk wel handig is). Na een gezamenlijke maaltijd vliegt Erik per hommel naar een hotel, waar hij de nacht kan doorbrengen. De eigenaar van het hotel is een slak en het hotel zelf is het huis van een reuzenslak uit de ijstijd. Erik verbaast de hotelgasten door, zonder dat ze zich voorgesteld hebben, te weten wie ze zijn. Ze zijn allemaal erg benieuwd naar de inhoud van ‘Solms’ Beknopte Natuurlijke Historie’…..

DDL