Berthe Van der Donckt wint Junior Journalist-wedstrijd Davidsfonds Vlierzele

dddd

Vlierzele, 30/01/2017: Davidsfonds Vlierzele bekroonde gisteren  de laureaten van haar Junior Journalist-wedstrijd.  Algemeen winnaar werd Berthe Van der Donckt uit het vijfde leerjaar van Klim-Op  Bavegem. Ze schreef een  verhaal over het ontmaskeren van valse wetenschappers op de Noordpool en het redden van de ijsberen.  

Dit jaar kregen de deelnemers geen gemakkelijke opdracht. Het thema was ‘Hoe groen is onze blauwe planeet?’ De scholen uit Sint-Lievens-Houtem namen deel met de derde graad. De originaliteitsprijs ging naar Lisa Smekens uit het zesde leerjaar van Klim-Op Bavegem. In haar verhaal lopen de koeien in een zak om de uitstoot van methaangas tegen te gaan en rennen de hamsters op loopwieltjes om alternatieve energie op te wekken. De juryleden waren vol lof over de jonge Bavegemse auteurs. Zij werden beloond met een prachtig boekenpakket.