Oosterzeelse wielrenners Katrijn De Clercq en Luna Renders halen zilver op BK ploegkoers

schermafbeelding-2017-01-28-om-20-46-43

Gent, 30/01/2017: Voor het allereerste BK ploegkoers dames jeugd kwamen er 5 koppels opdagen. 2 bestonden uit junioren en 3 uit nieuwelingen.  Dit was het enige BK waarin slechts 1 titel te verdienen viel over de 2 leeftijdscategorie ën heen. Het koppel junioren Shari Bossuyt — Noa Selosse vertrokken als torenhoog favoriet. Katrijn De Clercq (VD Hauwe CT) en Luna Renders (Keukens Redant), beiden uit Oosterzele lieten deze winter al heel wat fraais zien op de piste en vormen samen een ploeg. Zij krijgen het nummer 6 en vormen zo mooi “Route 66”. Daar er geen aparte titel is voor juniores en nieuwelingen en er 2 duo’s junioren en 3 duo’s nieuwelingen zijn is de ambitie podium halen, d.w.z. brons maar wel met in het achterhoofd om elke kans op hoger zeker te grijpen.

Katrijn en Luna voegen de daad bij het woord. De topfavorieten (Bossuyt-Selosse) winnen alle klassementssprinten en nemen in totaal 2 winstronden die telkens 20 bonuspunten opleveren. In deze mooie en spektakelrijke wedstrijd over 60 ronden, waarbij het deelnemersveld dikwijls over het ganse ovaal ligt verspreid, rijdt het Oosterzeelse duo verstandig en supersterk. Zij moeten enkel in de derde sprint onderdoen voor het tweede juniorenkoppel. Zij worden zo tweede in 5 van de 6 sprinten, waaronder de eindsprint, maar daar laten ze het niet meer tot een sprint komen, op minder dan 10 ronden van het einde rijden zij van hun directe tegenstandsters weg en verzekeren zich zo van het zilver met ruime voorsprong.

Luna en Katrijn breien zo een prachtig slotstuk aan hun succeswinter. Nadat ze in de vorige 7 BK’s op de piste samen reeds 5 titels veroverden en 13 medailles naar Oosterzele brachten brengen zij dit totaal nu op 15!.

Gemke De Rocker uit Wetteren en Sophie Tierolf uit Schellebelle, beiden rijdend voor Rudyco-Papillon werden mooi vierde en Febe Kesteleyn (Isorex) uit Zwalm werd met Imke Storms vijfde. M.a.w. onze regiorensters lieten zich zien.