Manneken-Pis tocht in Geraardsbergen

padstappers3

Geraardsbergen, 01/02/2017 – PERSBERICHT – Voor de 24ste keer organiseerden De Padstappers  de Manneken-Pis tocht. Men kon er deelnemen en volgende afstanden wandelen  6,  10,  12,  16,  22,  26  en  32  km. Er was ook een kindertocht van  9  en  12  km.  

Als kleine kinderen die voor hun eerste schooldag staan, popelden  we van ongeduld om onze kunde opnieuw te tonen. Na de voorbije succesrijke edities stonden  de verwachtingen opnieuw hooggespannen. We hadden dan ook met man en macht gewerkt aan een goede organisatie en aan mooie omlopen met het oudste Manneken Pis als hoofdattractie.

Het resultaat was een wintertocht die cultuur en natuur, klimmen en dalen, mooie panorama’s en sfeerrijke stadshoekjes, nauwe steegjes en monumentale historische gebouwen verweeft tot een mooi geheel. Onderweg kregen de deelnemers als opwarmertje, gratis een jenever of warme chocolademelk aangeboden.

padstappers1

De uitvalsbasis was het vertrouwde jeugdcentrum De Spiraal, de ruime zaal gelegen langs de Dender, vanwaar de stad, maar evengoed den buiten, binnen wandelbereik liggen. De wandelaars konden kuieren langs de Dender, wandelden door het domein van de historische St Adriaans Abdij, op het Marktplein het mooie stadhuis, de Marbol en de imposante St Bartholomeuskerk bewonderden, genoten van een waaier aan panorama’s vanop de Oudenbergflanken en met verbazing toekijken hoe het Oudste Plassertje -hoofdrolspeler in dit wandelgebeuren- ongegeneerd zijn ding doet en de GAS-boetes aan zijn laars lapt.  Wie de plunjes van het Manneken wou bekijken, kon tijdens zijn doortocht op de markt het museum in de “Permanensje” bezoeken.

padstappers2

Afhankelijk van de afstand werden verder de velden en landerijen rond Geraardsbergen en enkele prachtige natuurgebieden zoals Boelarebos en Karkoolbos onder de voeten geschoven. Alle afstanden voerden de wandelaar tenslotte terug naar de Spiraal waar ons team medewerkers klaar stond om hen te verwennen met verfrissende of verwarmende dranken, kleine snacks en heerlijke mattentaarten.