Windekemolen te Balegem in de steigers

DSC01835.jpeg

De Windekemolen staat wellicht nog net op het (vroegere) grondgebied van Balegem.
Het is een type staakmolen waarvan het Provinciebestuur eigenaar is.
Geruchten deden de ronde dat er binnenkort iets stond te gebeuren met deze Windekemolen. Inderdaad want sinds een paar dag staat de houten staakmolen in de steigers, wat de start betekent van een grondige renovatie.

DSC01842.jpg

In 1975 kocht het provinciebestuur de Windekemolen in Balegem, een houten staakmolen op de grens tussen Balegem en Scheldewindeke. In 1910 werd deze houten staakmolen van Denderwindeke naar Balegem gebracht op de plaats waar de molen van molenaar De Visscher afbrandde. Momenteel is de molen volledig gedemonteerd in afwachting van een maalvaardige restauratie.

De molen werd beschermd op 8 mei 1978; (Bron Provincie Oost Vlaanderen)

Fotografie : L.A.M.P

Herman De Knijf

Balegem in woord en beeld : https://www.facebook.com/groups/Balegeminwoordenbeeld/