Lucas Lievens en Bernadette Vekeman van Zottegem Atletiek Provinciaal Kampioen veldlopen

lucas-lievens-provinciaal-kampioen-veldlopen

Zottegem, 07/02/2017: Aan de atletiekpiste te Beveren vond op zondag 5 februari het Provinciale Kampioenschap veldlopen plaats. Zottegem Atletiek was met een grote groep atleten vertegenwoordigd en dat leidde tot enkele puike resultaten.

De zanderige grond zorgde ervoor dat de omloop er zeer goed bij lag. Vanaf de start tot de laatste strook was het allemaal goed beloopbaar.

Bij de benjamins meisjes geboren in 2008 eindigde Mona De Clercq op een 22ste plaats. In dezelfde reeks liep Romee Pardaens naar plaats 33.

In hetzelfde geboortejaar maar dan bij de pupillen  jongens liep Nathan De Vuyst naar een mooie 13de plek.

Bij de pupillen meisjes geboren in 2006 eindigde Laure van De Velde als 27ste, Rani Pardaens  werd 43ste.

Quinten Van Petegem werd bij de pupillen jongens geboren in 2006 34ste .

Bij de miniemen jongens geboren in 2005 eindigde  Rune Pardaens  als 7de, net zoals op het Provinciaal Kampioenschap van vorig jaar. In dezelfde reeks eindigde Tim Deplorez 20ste voor zijn grote rivaal!

Provinciaal Kampioen Lucas Lievens!

Bij de heren cadetten jongens was het uitkijken naar de prestatie van de zottegemse atleet Lucas Lievens. Vorig jaar werd hij nog 10de op   het Provinciaal Kampioenschap, maar Lucas Lievens werd het huidig seizoen nog niet van het podium gelopen.

In een spannende wedstrijd van 2500 meter was Lucas Lievens onmiddellijk attent vooraan te vinden. Kobe Van Rie probeerde de wedstrijd open te trekken, maar de ZA-atleet bleef kalm en wachtte zijn tijd af. Op een 500 meter van de aankomst werd de wedstrijd beslist door een versnelling en zo werd Lucas Lievens Provinciaal Kampioen veldlopen bij de cadetten heren.

Een mooie bekroning van zijn veldloopseizoen! In dezelfde reeds werd Tibo Verstockt 59ste.

Ook bij de juniores jongens trad er een atleet van ZA aan. Wouter Verstockt werd 9de. Ook Wouter maakt mooie vorderingen. Vorig jaar werd hij 17de op het PK.

Standaert Kwinten liep naar een 24ste plaats in de korte cross.