Creatief Merelbeke serveert Tarte Matinee op zondag 19 februari

logo

Merelbeke, 15/02/2017: Het Gemeentelijk Muziekatelier, de Vrijetijdsateliers, de Academie voor Podiumkunsten en het Atheneum van Merelbeke zetten de deuren open tijdens Tarte Matinee op zondag 19 februari. Tijdens deze namiddag voor jong en oud ontmoeten muziek, woord en beeldende kunst elkaar. Op het programma? Een interactief aanbod met tal van klasconcerten (piano, gitaar, sax, viool, accordeon, drum …) workshops tekenen, schilderen, pottendraaien, naaien, schilderen, ikebana en ’try a guitar’. Je kan ook genieten van optredens op het centraal podium én van koffie en taart. Alle activiteiten zijn gratis.

Kinderaanbod

De allerjongsten kunnen zich uitleven tijdens allerlei workshops (muziek, drama of beeldende ateliers). Kinderen die meer interesse hebben in computers en robotica, kunnen zich inschrijven voor een workshop Lego Mindstorms, kunnen al spelend leren programmeren of aan 3D-modeling en 3D-printing doen.

Feedbackmomenten

Muzikanten, fotografen en beeldend kunstenaars kunnen zich inschrijven voor een gratis feedbackmoment met een expert. Een professionele kunstenaar of muzikant beoordeelt je werk en geeft je nuttige tips en tricks. Met die opbouwende feedback kan je dan verder aan de slag.

Wedstrijd

Wie bakt de lekkerste en mooiste taart? Je kan je taart thuis bakken of ter plaatse in het kooklokaal. Voormalig bakker uit Merelbeke Staf Weyts put uit zijn jarenlange ervaring om je een handje te helpen en tips te geven. Een jury kiest de lekkerste taart en maakt om 15.30 uur de winnaar bekend.

Praktisch

Wanneer:                           Zondag 19 februari van 13.30 tot 17 uur
Waar:                                     Atheneum Merelbeke, Gaversesteenweg 195
Organisatie:                     Dienst cultuur i.s.m. Vrijetijdsateliers, Muziekatelier, Academie voor

Podiumkunsten, Tateljee vzw, Atelier 71, De Keiberg, Music@play, Klankkennest, Beweegstudio Merelbeke, KVLV Lemberge en tal van creatieve Merelbekenaren

Inschrijven:                       Voor bepaalde workshops en feedbackmomenten moet je vooraf inschrijven via cultuur@merelbeke.be of 09 210 35 80.

Meer info:                           www.tartematinee.be