Planning werken centrum Zottegem: Rotonde Nieuwstraat/Stationsstraat klaar tegen opendeurweekend

11168467_1405349256453309_3873493720583004448_n

Zottegem, 15/02/2017: Zottegems schepen Peter Vansintjan laat de verdere planning weten van de werken aan de stadskernvernieuwing in het centrum van Zottegem.  Tegen het opendeurweekend van 11-12 maart  zal de rotonde aan het kruispunt Stationsstraat-Nieuwstraat aangelegd zijn en zullen voetgangers er kunnen op wandelen.  

Concreet werd de volgende  planning afgesproken:

Maandag 20/2

  • start  afwerking van de crypte (vermoedelijk duurtijd 2 weken)
  • openstelling Hoogstraat
  • start  aanleg van de ‘rotonde’ aan het kruispunt Stationsstraat en de Nieuwsstraat. De stationsstraat wordt dan afgesloten voor autoverkeer ( voetgangers en fietsers zullen wel door kunnen).
  • Tegen het opendeurweekend van 11-12 maart  zal de rotonde zeker zijn aangelegd en kunnen ‘voetgangers’ er reeds over wandelen.  Auto’s zullen er nog niet kunnen  op rijden.

Hekkens weg tijdens opendeurweekend

Vansintjan laat nog weten dat hij erop aangedrongen heeft om tijdens het opendeurweekend als de stadskern autovrij is de hekkens rond de rotonde   te verwijderen zoals op de middenstandsraad werd gevraagd. Na het opendeurweekend zullen de hekkens opnieuw worden geplaatst om te beletten dat er auto’s over rijden. Autoverkeer is pas mogelijk na uitharding van de voegen van de rotonde vermoedelijk einde maart .