Vanavond in Zottegem: Jazz on Sunday met BRAIN//CHILD

jos_affiche-19022016-web

Zottegem, 15/02/2017: Vanavond organiseert Jazz on Sunday een optreden BRAIN//CHILD in de congregatiekapel in de Kasteelstraat. Een leerlingencombo van hun jazz-afdeling van de stedelijke Academie verzorgt het voorprogramma. Afspraak vanaf  18u00.  

Tijdens de wintermaanden worden jazz-liefhebbers in Zottegem voor het tweede jaar verwend in de gezellig aangekleede Congregatiekapel. De concerten die vroeger in de Blauwe Wolk plaatsvonden organiseert Jazz on Sunday voortaan in samenwerking met de stedelijke  Academie SAMWD.

avatars-000191003887-5defnw-t500x500

Het hoofdprogramma klinkt alleszins veelbelovend.  De groep BRAIN//CHILD uit Nederland/Belgi ë/Itali ë is een band met roots in Amsterdam die een mix speelt van hedendaagse Jazz, Rock, Indie, Noize en Vrije Improvisatie. Vorige zomer doken ze de studio in om hun debutplaat op te nemen en deze mag beslist gehoord worden! Om de plaat voor te stellen geeft de groep dit voorjaar een CD releasetour door Belgie. Voor deze gelegenheid zal saxofonist Bo Van Der Werf (Brussels Jazz Orchestra, Octurn, …) de band vervoegen.

Nicolò Ricci (it.): Tenorsaxophone

Artan Buleshkaj (it.): Guitar

Daan Demeyer (be): Fender Rhodes

Alessandro Fongaro(it.): Electric Bass

Raf Vertessen (ndl): Drums

SPECIAL GUEST       Bo Van Der Werf: (Sax & Clarinet)

Om in de stemming te komen vind je hieronder  enkele beelden van de vorige editie van Jazz On Sunday. Enkele maanden geleden, toen met een Frank Sinatra Tribute  met Pascal Maertens (zang), Artan Buleshkaj (gitaar) en Victor Foulon (contrabas)