Jeugdatleten ACG-kern Zottegem ontmoeten olympisch kampioene Nafi Thiam

img_0197

Zottegem/Geraardsbergen – PERSBERICHT ACG-kern Zottegem –  Gisteren in  de Topsporthal Gent) waren eerstejaars cadetten Emile De Winne en Marie De Naeyer aanwezig op één van de voorziene provinciale trainingen. Ze mochten er onder het goedkeurend oog van onze Belgische atletiektrots en olympisch kampioene Nafi Thiam hun training afwerken.  

Dat Atletiekclub Geraardsbergen (ACG) en haar kern Zottegem prat mogen gaan op een uitstekende jeugdwerking is reeds meermaals gebleken.Het ervaren en uitgebreide trainerskorps streeft ernaar om zoveel mogelijk jonge atleten alle kansen te bieden in de vervolmaking en de ontwikkeling van hun geliefkoosde atletiekdiscipline.

Dat is ook de Vlaamse Atletiekliga (VAL) niet ontgaan: het behalen van het label ‘Zilveren Jeugdsportclub 2017’ was recent een bevestiging van de goede dagelijkse werking en het prima beleid.

Verschillende jeugdatleten van ACG-kern Zottegem werden dit jaar trouwens geselecteerd voor de provinciale trainingen, een jaarlijks initiatief van de VAL. Op deze trainingssessies (met de nieuwste trainingstechnieken- en analyses) kunnen zij er zich met andere talentvolle leeftijdsgenoten vervolmaken in hun discipline, en dat onder de deskundige begeleiding van de beste trainers. Nafi Thiam nam die dag overigens deel aan het Belgisch Kampioenschap Indoor.

Dat Marie De Naeyer in uitstekende doen is, bewees ze vorige week in Dour op het ‘festival du sprint’, dat deel uitmaakt van het project ‘Europese promotie van Atletiek’ (EAP).

Na de reeksen 60m horden, plaatste ze zich vlot voor de halve finale en de finale.

Met een scherpe chrono van 9.09 vestigde ze overigens een nieuw persoonlijk record en sluipt ze de top 3 van de Belgische ranglijst binnen.