Helios KwadrO A met mooie zege in match zonder einde

PloegvoorstellingMicroben U10 A.JPG

Zottegem, 22/01/2017, Basketbal: Helios KwadrO A – Tyrnhout A 82 – 78

De thuisploeg moest het nog steeds doen zonder Selim De Zutter wegens een enkelblessure. Helios KwadrO startte goed, 6-2 dankzij een sterke Domien De Somer maar slikte 3 opeenvolgende driepunters wat zorgde voor 8-13. Terwijl vorige week de bommen binnenvlogen aan 100 per uur was het nu wachten op een eerste van Arnaud Troubleyn om kwart 1 af te sluiten met 18-18.

In het tweede kwart zagen we een sterke Didi Verstraete met een 4 op 5, vond Giel Eeckhout zijn shot terug en toonde Tim Batjoens dat je met 2m06 wel groot bent maar vaak ook traag. Tim liet de bezoekende Servi ër met enkele mooie drives dan ook ter plaatse. Bij de rust stond dan ook al een mooie 41 — 33 voorsprong te blinken. Minder positief waren wel de 3 fouten voor Tim en Giel wat een gevaar was want door de blessure van Aron De Troyer telde de kern maar 8 man.

Betaald per fluitsignaal:  x

Na de rust draaide KwadrO op hoog toerental. Gedirigeerd door een sterke Arnaud, een goed shottende Anthony Vervisch en een in rebound dominante Domien liep Helios maximaal uit naar 67 -48. Match gespeeld denk je dan maar toch zouden we nog dikke 10 minuten spektakel krijgen. Met in totaal 29 fouten in het laatste kwart dat 40’ duurde haalden de refs het lokale publiek meer dan de woede op de hals. Iedere aanval resulteerde in een fout van KwadrO zodat achtereenvolgens Tim, Stijn Roels (die kreeg 4 fouten in anderhalve minuut en een technische er boven op) en Didi met 5 fouten naar de bank moesten. Maar zelfs op 3’ van het slot was er bij een 72 — 58 stand weinig aan de hand. De bezoekers begonnen toen aan een reeks van fouten in hun fullcourt press maar het was Helios KwadrO dat op 2 vrijwillige fouten betrapt werd. Gelukkig miste niet alleen Helios KwadrO vrijworpen maar deden de bezoekers dat ook want anders was het niet gestopt bij 78-75.

Uiteindelijk beslechtte Domien met een vrijworp de verdiende maar onnodig zwaarbevochten zege. Omdat Ronse en Sgolba verrassend out wonnen blijft het evenwel spannend en komen nog 8 ploegen in aanmerking voor de tweede degradatieplaats. Maar die ploegen kunnen evengoed nog 6de worden.
Volgende match is de uitgestelde Carnavalmatch tegen het tweede geklasseerde Baasrode op donderdag 2 maart om 20u45 in zaal Helios.