Zorgcentrum ’t Neerhof / de Beiaard: personen van de week

20170120-het-neerhof-img_1681-2

Brakel, 22/02/2017: Dit is het laatste deel in een driedelige reeks artikelen. U las al over de afgelopen happening in zorgcentrum ’t Neerhof en het afscheid van de initiatiefneemster als leidinggevende.

Het is, gezien haar verwezenlijkingen, een evidentie om Mevr. Vermassen  als ‘persoon van de week’ te kiezen. Maar dan kom je ter plekke nog een markante figuur tegen: een flamboyante verschijning, een cultuurminnende levensgenieter, wonend in het zorgcentrum. Beiden verdienen, elk om andere redenen, aandacht tijdens het jaarlijkse evenement.

20170120 - het neerhof - IMG_1841 (2).JPG

Samen maken ze, elk op hun manier, het verschil. En daarin staan ze niet alleen. Daarom deze week de keuze voor ‘slechts’ twee markante figuren. Het had immers ook de verpleegster kunnen zijn die de voormalige ‘directrice’ in haar armen nam, of het koorlid dat de ‘residente’ aan de arm begeleidde, of die andere residente, die toch wou meegenieten maar te moe was om op te blijven, of de jonge man die zijn oma kwam bezoeken,… en zo ontmoette deze reporter op één namiddag  tientallen ‘personen van de week’.

20170120-het-neerhof-img_1852-2

20170120-het-neerhof-img_1859-2

Vandaag belichten we één van hen, Mevr. Van Beveren, een echte Gentse, die de afgelopen jaren garant stond  voor de opvang van de koorleden, na hun optreden in ’t Neerhof.

Mevrouw Van Beveren kreeg de liefde voor klassieke muziek mee van haar ouders. Die namen haar al jong mee naar de opera en dompelden haar onder in de cultuur. Ook vandaag wil ze nog kunnen genieten, ook al wordt het moeilijk om zonder hulp te stappen.

Al jaren  zorgt deze dame mee voor het onthaal van het koor. Nadien genieten ze samen van een broodje en een drankje. De broodjes voor de koorleden werden dit jaar voorzien door de nieuwe beheerder van de residentie, Vulpia. Mevr. Vermassen zorgde alweer voor de drink. Samen klonken ze op alweer een geslaagd optreden.

Al ruim 20 jaar komt dit  koor in deze residentie zingen. En zo eindigt  alweer een fijne dag voor de zangers en alle liefhebbers van muziek. Ondertussen blijft de zorg in de residentie doorlopen. Op naar een volgende activiteit, met een nieuwe directie en heel wat oude bekenden.

Ik vond alweer een plek in de Vlaamse Ardennen waar het goed is om te leven.

< Naar deel 2/3: 250 mensen luisteren naar een koor

20170120-het-neerhof-img_1849-2

Carl Nys