Zorgcentrum ’t Neerhof: 250 mensen luisteren naar een koor uit eerste divisie. (video)

Brakel, 21/02/2017: zorgcentrum ’t Neerhof. Dit is het tweede deel van een driedelige reportage. Het eerst deel verscheen gisteren. Morgen leest u het laatste deel.


20170120 - het neerhof - IMG_1778 (2).JPG

’t Neerhof staat gekend als een stek waar cultuur de rustige oude dag niet in de weg staat. In tegendeel, het hoort bij het leven. Gisteren las u al het verhaal van de initiatiefneemster, die zich sinds 1 januari als leidinggevende  uit de organisatie terug trekt en zich verder engageert als vrijwilligster. Een typerend kenmerk (van leidinggevende terug de meest bescheidene  onder haar gelijken worden) voor wie  het ego ondergeschikt is  aan de missie. En die missie was op 19 februari 2017 het jaarlijkse concert van het Zottegemse koor, dat zich na een concours in het Gentse conservatorium nog maar eens bevestigde in eerste divisie.Velen keken er naar uit. Residenten en bezoekers vulden de zaal. Het koor had er speciaal voor de gelegenheid nog een repetitie opzitten.

[wpvideo wj0yaGht]
Zowel enkele vrome als heel wat profane, zelfs schelmse, liederen stonden op het programma van het koor Crescendo. M éér dan 250 genodigden genoten van het optreden.

Morgen geniet u mee met één van de meest flamboyante bewoners van de residentie, een  fervente opera liefhebster die zich al enkele jaren actief inzet om ook de klassieke zang  binnen de muren van de residentie te brengen.

Deel 1/3 : Afscheid van een moeder

Deel 3/3 : Personen van de week.

CN