Jazz on Sunday, Brain//Child: Indian take away fiasco (verslag, foto & video)

pdv_brain-child-7

Zottegem, 22/02/2017: Voor alle duidelijkheid. De titel van deze reportage, Indian take away fiasco, is geen appreciatie voor deze band. Het is de titel van één van de nummers waarmee de muzikanten  afgelopen zondag de muziekliefhebbers inpakten, en waarmee zij hun ontgoocheling duiden omtrent  een niet nader genoemde culinaire tegenvaller. Dus als je deze jongens aan tafel krijgt,… geef ze rotzooi te vreten,… want nadien komt er fantastische muziek uit.

De groep BRAIN//CHILD uit Amsterdam, is een internationale band die  naar eigen zeggen een mix speelt van hedendaagse Jazz, Rock, Indie, Noize en Vrije Improvisatie. Deze zomer doken ze in Gent de studio in om hun debuutplaat op te nemen. Om die  te promoten organiseren ze een CD releasetour door Belgi ë. Voor de gelegenheid vervoegt  Bo Van Der Werf (Brussels Jazz Orchestra, Octurn, …) de band.

Het resultaat is een fantastische avond. Vernieuwend, en tegelijk met veel respect voor de oude meesters, slepen  deze jongens de bezoekers mee in  hun virtuoze spel. Met momenten waant deze reporter (de goesting naar een Mind Transplant is groot) zich op een concert van Alphonse Mouzon,… maar die puike slagwerker is vorig jaar overleden. Het is dus een andere drummer, ook steengoed, net zoals zijn collegae blazers, de fijn besnaarden  en een ‘Hammer’ van een toetsenist. Een dikke pluim voor de organisatoren van Jazz on Sunday, die weten te verrassen met hun eigenzinnige keuze. Nog meer van dat!

20170219-zottegem-jazzonsunday-brain-child-img_2067

Met veel plezier volgt  een investering in moderne Jazz (met een ferme vette zwoerd Fusion er omheen) waardoor de geneugte ook morgen nog door gaat. Wie er niet bij was, pech.  Maar u kan zich inschrijven op de nieuwsbrief op  www.jazzonsunday.be  want volgende keer zal het weer wat  anders zijn…

Tijdens de wintermaanden worden jazz-liefhebbers in Zottegem voor het tweede jaar verwend in de gezellige Congregatiekapel. De concerten die vroeger in de Blauwe Wolk plaatsvonden organiseert Jazz on Sunday voortaan in samenwerking met de stedelijke Academie SAMWD. Een leeringencombo van hun jazz-afdeling verzorgt het voorprogramma.

pdv_brain-child-1


Bezetting van  BRAIN//CHILD

Nicolò Ricci: Tenorsaxophone
Artan Buleshkaj: Guitar
Daan Demeyer: Fender Rhodes
Alessandro Fongaro: Electric Bass
Raf Vertessen: Drums
Special Guest:   Bo Van Der Werf: (Sax & Clarinet)

Mer muziek  op hun soundcloud:

http://www.soundcloud.com/brainchildamsterdam

jos_affiche-19022016-web

PDV & SjK