Nieuwe directeur Centrum Ronde van Vlaanderen stelt strategie voor

sori0017

Oudenaarde, 24/02/2017: Sinds 1 oktober is Geert Joris de nieuwe kopman van het Centrum Ronde van Vlaanderen. Hij volgt Rik Vanwalleghem op die met welverdiend pensioen ging. Van de afgelopen maanden maakte hij, samen met de Raad van Bestuur, gebruik om de nieuwe koersstrategie te bepalen. Deze stelde hij graag voor op de persconferentie van donderdag 23 februari.
De Ronde van Vlaanderen behoort tot het cultureel erfgoed en is één van de belangrijkste toeristische ambassadeurs van Vlaanderen in binnen- en buitenland. Daarom is de missie van de nieuwe directeur, de Ronde van Vlaanderen en het wielrennen in Vlaanderen in het algemeen op de internationale kaart te zetten.

De prioriteiten voor de komende jaren zijn vooral:
* Samenwerking met Flanders Classics
* Inzetten op terugkomen van bezoekers
* Inzetten op events
* Uitbouwen van Cycling Platform (wielermuseum, Sven Nys Cyling Center, Flanders Bike Valley, Sportimonium, …

Het Centrum Ronde van Vlaanderen krijgt ook een nieuw logo dat vooral bestaat uit de drie Engelse woorden LIVE – RIDE – LOVE. Waarom in het Engels? omdat 60% van de bezoekers uit het buitenland komen.

Als laatste werd ook nog het jaarprogramma voorgesteld, met als voornaamste activiteiten, De boekvoorstelling van Freddy Maertens op 2 maart en een meet & ride in samenwerking met de Ladies Fun Sports op 8 maart, …’