Nieuwe Start to Run sessie in maart 2017 door Zottegem Atletiek!

start-to-run

Zottegem, 26/02/2017: Met de slogan ‘voor conditie en fun’ richt Zottegem Altetiek vzw – na het overdonderend succes van de vorige reeksen – voor de twaafde keer een Start to Run sessie in. Zottegem Atletiek richt zich niet enkel naar competitie-sporters, maar wil ook een inspanning doen om mensen aan te zetten om te lopen.  

Voor wie een goedkope, ontspannende sportactiviteit zoekt met heel wat voordelen voor de gezondheid, is joggen een aanrader. Elke dag bewegen is een must. Beginnen met lopen is nooit makkelijk. Dankzij de gelijkmatige opbouw van het start 2 run programma kom je al een heel eind verder maar met persoonlijke begeleiding en een groep mensen rondom jou die hetzelfde doel hebben gaat het allemaal nog wat vlotter.
De Zottegemse Atletiekclub organiseert dan ook vanaf donderdag 23 maart 2017 om 19.30 uur een cursus joggen voor beginners. In het kader van Start-to-Run is het de bedoeling dat kandidaat joggers na 10 weken zonder problemen aan één stuk 5 km kunnen joggen.

Het is een actie die gericht is naar beginnende joggers, recreanten, vrouwen en mannen die nog nooit aan sport hebben gedaan. Wekelijks wordt op het Stedelijk Sportstadion te Zottegem-Bevegem een modeltraining afgewerkt onder begeleiding van een coach van Zottegem Atletiek.

Heb je al een basis van vorige sessies, dan kan je voor een verdere stap ook terecht bij onze begeleiders van de joggingkern!

Kort samengevat:

Voor wie? Iedereen, jong of oud. Iedereen is geschikt om te joggen. Als je ouder bent dan 40 jaar, ga je best eens langs bij je huisarts voor een preventief onderzoek. Joggen is de meest effici ënte manier om hart, bloedvaten en longen in een optimale conditie te brengen en je tevens te wapenen tegen gezondheidsrisico’s zoals een te hoge bloeddruk en overgewicht.

Wanneer? Elke dinsdag- en donderdagavond vanaf 19.30 uur!

Waar? Stedelijk sportstadion te Zottegem — Kastanjelaan.

Kostprijs? 25 euro (voor begeleiding, verzekering, gebruik accommodatie) — bij jouw mutualiteit kan je meer info bekomen voor een tussenkomst!

Sluit aan bij het Start to Run ® programma. Dankzij het deskundig advies van onze specialisten, zal je beter, sneller en langer leren lopen. Je zal er van staan kijken hoeveel vooruitgang je boekt, gewoon door op je eigen ritme te trainen.

Je kan ter plaatse inschrijven, maar ook vooraf inschrijven is mogelijk door het inschrijvingsformulier in bijlage in te vullen en aan za@val.be te bezorgen en 25 euro te storten op rekeningnummer van Zottegem Atletiek vzw BE17 0010 4624 4121 — Rodestraat 69 — 9620 Zottegem met mededeling STR2017.

WELKE VOORDELEN HEEFT JOGGEN?
Het is een eenvoudige en goedkope sport
Het is een gezonde buitensport
Het is een ideale gezinssport
Het is zeer goed om je te ontspannen
Het kan een onderdeel zijn van een dieet
Je kan overal en op elk moment van de dag joggen
Je voelt je conditie snel verbeteren

WELKE PRAKTISCHE TIPS ZIJN ER NOG?
Zorg voor goede trainingsschoenen. Loop steeds met geschikte sportieve kousen (je vermindert de kans op blaren). Voorzie steeds regenkledij. Zorg voor voldoende warme kledij in de winter (handschoenen en een muts zijn zeker aan te raden).
Eet geen zware maaltijd voor je gaat joggen.
Voor meer inlichtingen i.v.m. Start to Run kan je steeds bij de secretaris Kwinten Standaert
terecht via za@val.be.