Knotwilgen aanplanten in Munkzwalm

2971001-441b7077a4453c7d8cc474c669faeca6

Munkzwalm, 02/03/2017: De milieuraad Zwalm gaat in samenwerking met de gemeente op zaterdag 04.03.2017 in de voormiddag knotwilgen aanplanten langsheen de Wijlegembeek, aan het nieuw aangelegd Wijlegempad tussen de Spoorweglaan en de Veldstraat. Langsheen het pad worden een 40-tal nieuwe knotwilgen gepoot. De knotwilgtakken die worden geplant zijn allen afkomstig van enkele oude versleten knotwilgen daar ter plaatse die gekapt moesten worden omdat ze te dicht bij elkaar stonden om de beek gemakkelijk te kunnen onderhouden. Zo krijgen deze enkele versleten bomen een nieuw leven in een 40- tal nieuwe exemplaren. De milieuraad wil daarmee een mooi eerste praktijkinitiatief realiseren voor mens, natuur, bijtjes, vogels, … in Zwalm. Het Wijlegempad met zijn nieuwe knotwilgen zal deze zomer feestelijk ingewandeld worden samen met de inhuldiging van de nieuw aangelegde site naast de sporthal.

X