Streekpunt Zwalm aan de start van tweede seizoen

streekpunt zwalm tov 11.jpg

Zwalm, 02/03/2017, persbericht: “Het Streekpunt Zwalm heeft zijn proefperiode meer dan goed doorstaan. Coördinatoren Mola Oost-Vlaanderen en de gemeente Zwalm, samen met een groep van 17 vrijwilligers en diverse partners kunnen terugblikken op een eerste kort seizoen van 74 openingsdagen. Tijdens deze dagen mocht het Streekpunt 2404 unieke bezoekers ontvangen, inclusief bezoekers uit Nederland, tot uit Oostenrijk. Dat zijn er gemiddeld 28 per dag.  

streekpunt zwalm.jpg

Binnen deze periode realiseerde het Streekpunt Zwalm in samenwerking met de gidsenvereniging Vlaamse Ardennen een eerste belevingsarrangement ‘Een wandelbeleving langs de Zwalmbeek in het spoor van de molenaar’ en twee ‘proef’ritten. Die laatste zijn begeleide busarrangementen voor groepen doorheen Zwalm en de Zwalmstreek met erfgoedstops en bezoekjes aan diverse hoeve- en streekproducenten. Beide producten kwamen tot stand na tests en advies van vrijwilligers en lokale partners”, deelt schepen van toerisme van de gemeente Zwalm Guido De Temmerman mee.

“Op 2 maart heropent het Streekpunt voor zijn eerste volledige seizoen (van maart tot en met oktober). In dat seizoen wordt o.a. de communicatie verder uitgewerkt om de arrangementen en het Streekpunt degelijk aan de man te brengen, komen twee extra arrangementen, organiseren we een opleiding molengids, wordt het fietsoplaadpunt gevoed door de kleine waterkrachtcentrale van de Zwalmmolen geplaatst en mikken wij volop naar de kaap van 5000 bezoekers”, vervolledigt de schepen.

Iedereen die de Zwalmstreek wil proeven en beleven, of die op zoek is naar allerhande toeristische info uit Zwalm en de Vlaamse Ardennen is meer dan ooit van harte welkom in ons Streekpunt. Geopend vanaf donderdag 2 maart, elke do, vr, za en zo, telkens van 10 tot 17 u. Voor alle suggesties en vragen contacteer: toerisme@zwalm.be, 055 48 05 57

Het Streekpunt Zwalm is een samenwerking tussen de provincie Oost-Vlaanderen en gemeente Zwalm met ondersteuning van het Europees Plattelandsfonds Leader.