Zwaarlijvigheid: Expertcentrum voor Medische Fitness en Voedingsbegeleiding in Zottegem

6758ca53-8bff-48e5-9184-e0c326d2619a

Zottegem, 03/03/2017, persbericht : Expertcentrum voor Medische Fitness en Voedingsbegeleiding bij Obesitas.

De incidentie van overgewicht en obesitas in onze maatschappij stijgt voortdurend ondanks de toenemende voorlichting en berichten in de media, hoog tijd dus voor een meer drastische aanpak, vandaar een uniek concept in Zottegem : Expertcentrum voor Medische Fitness en Voedingsbegeleiding bij Obesitas.  

img_1825

De behandeling van deze gezondheids- en levensbedreigende aandoening is geen of/of verhaal maar is een en/en multidisciplinair verhaal, een combinatie van chirurgie, voedingsbegeleiding en medische fitness. Enkel deze aanpak kan leiden tot een maximaal rendement zowel op gebied van gewichtsverlies, aangepaste eetgewoonten en lichamelijk en psychisch welbevinden.

Om dit doel te bereiken moeten alle behandelaars de krachten bundelen en dit vormt de basis voor de ontwikkeling van een uniek concept in Zottegem:

“Expertcentrum voor Medische Fitness en Voedingsbegeleiding bij Obesitas”, waarbij wordt gestreefd naar een globale geïntegreerde aanpak van de obesitasproblematiek, omdat niet enkel chirurgie maar ook aangepaste voedings -en bewegingsbegeleiding essentieel zijn voor het behalen van een optimaal en blijvend resultaat.

img_1830

In het Expertcentrum voor Medische Fitness en Voedingsbegeleiding legt men zich toe op deze verschillende domeinen:

– Voedingsbegeleiding door een Expert di ëtiste gespecialiseerd in de behandeling van obesitas pati ënten, die naast de controle op de eetgewoonten ook de inname van vitamines, mineralen en eiwitten checkt en waar nodig aanpast. De voedingsdeskundige maakt hierbij gebruik van een online platform en een mobiele applicatie die de voeding, het gewichtsverlies en de fysieke activiteit registreert zodanig dat op elk moment deze parameters kunnen worden gecontroleerd, ge ëvalueerd en zo nodig bijgestuurd.De consultatie voedingsbegeleiding door de di ëtiste heeft plaats op zaterdag.

– Bewegingsbegeleiding door gekwalificeerde Expert kinesitherapeuten ( Medische Fitness Coach ° ) waarbij door aangepaste oefeningen en bewegingscoaching de spiermassa en de spieractiviteit op peil worden gehouden en sarcopenie of verlies van spiermassa en spierkracht wordt voorkomen en behandeld. Bovendien zorgt meer bewegen voor afname van het visceraal vet of buikvet. De eerste sessie bestaat uit een intakegesprek waarbij naar de doelstellingen en verwachtingen wordt gepeild om een specifiek maatwerk programma op te maken. Dit programma bestaat uit 9, 18 of meer begeleide bewegingssessies aan een frequentie van 2 tot 3 maal per week gedurende 1 uur. Bij de laatste sessie vindt er een eindgesprek en evaluatie plaats waarbij de pati ënt specifieke richtlijnen ontvangt voor een passende bewegingsactiviteit om permanent en gezond aan voldoende lichaamsbeweging te doen.

De fitnesssessies gaan door op woensdag- en vrijdag voormiddag en dinsdag en donderdag in de late namiddag en avond.

Alle behandelingen komen in aanmerking voor tussenkomst van de ziekteverzekering en tevens is er vaak supplementaire tussenkomst van de mutualiteit voorzien afhankelijk van de specifieke voorwaarden van elk ziekenfonds.

Meer informatie kan worden bekomen via je behandelende arts, of contactname met Fitnation via e-mail : info@fitnation.be , of telefonisch op nummer 02/ 582 1029, met vermelding “expertcentrum Zottegem”

Adresgegevens : Expertcentrum voor Medische Fitness en Voedingsbegeleiding bij Obesitas Wolvenstraat 29 , 9620 Zottegem.

www.prowell.be; www.fitnation.be

Bron : Kliniek voor Obesitas en Metabole Chirurgie St Elisabethziekenhuis Zottegem Dr Marc Focquet