Te dure banken

test-aankoop

06/02/2017, economie, opinie:  Veel banken passen jaarlijks hun tarieven aan. Merkwaardig genoeg zit er nooit een daling in maar altijd een stijging. Test-Aankoop ging na welke banken het duurst zijn en welke geen verhoging doorvoerden. Enkel bij Argenta, Beobank, Record Bank en VDK Spaarbank ; blijven de tarieven ongewijzigd. Bij alle andere banken stegen de tarieven van gematigd tot fors. Het is wraakroepend hoe de BPost Bank waar de overheid de meerderheid van de aandelen in handen heeft, schaamteloos zijn tarieven verhoogt.  

Er was een seniorkorting voorzien voor 60-plussers die hun pensioen op hun rekening domicilieerden, dit moet nu minstens 500 euro per maand zijn om er nog te kunnen van genieten. De met veel bombarie gelanceerde phone-bank is afgeschaft. De jaarlijkse kosten om zijn geld te mogen toevertrouwen aan BPostbank verhogen nu naar 36 euro. Men kan nog amper 24 papieren overschrijvingen afgeven in het postkantoor of per brief met een postzegel erop naar BPostbank sturen zonder betaling van kosten. Vanaf de 25-ste papieren overschrijving betaalt de uitgeperste klant 70 cent per overschrijving. Verrichtingen in het buitenland werden ook duurder.

x

Geldafname aan een automaat die niet van BPostbank is kost nu 20 cent in plaats van vroeger 15 cent.. Dit is erg voor een bank die vroeger de Postcheque was en de burger er moest toe aanzetten om zoveel mogelijk manueel betalen uit te sluiten en giraal te betalen. Aan verschillende overheidsbedrijven kan men niet meer manueel betalen. De burger in dit land wordt uitgemolken, geen interest meer, duurder bankieren en een inflatie van 3% per jaar. Maar de getergde burger kan jaarlijks een aanzienlijk bedrag uitsparen door een goedkope bank te kiezen, kijk eens naar de website www.testaankoop.be/vergelijkzichtrekening

FDS