Helios tweede helft pas wakker. Ronse A – Helios KwadrO A: 74 – 67

ploegvoorstellingpupB

Zottegem, 08/03/2017: Drie dagen na de superprestatie tegen promotiekandidaat Baasrode trok Helios gelauwerd naar Kluisbergen, de thuisbasis van de fusieclub,   in volle degradatiestrijd. In de thuiswedstrijd leek Ronse een dood vogeltje maar overwinningen tegen Wilrijk en Turnhout en op Brugge toonden aan dat dat dat vogeltje inmiddels een serieus roofdier geworden was.

KwadrO nog steeds zonder Selim De Zutter was bij de start wel bij de zaak met een openingskorf van Stijn Roels maar de veel aggresievere thuisploeg nam over en had na kwart één al een deftige bonus 23-15. Te veel punten tegen wegens een te tamme defense en te weinig gescoord door een slechte shotselectie. Meer van dat in kwart twee met een onherkenbaar KwadrO dat aan de rust al 13 punten in het krijt stond. Positief was dan wel dat het verschil in intensiteit de thuisploeg al een pak fouten opleverde en KwadrO op dat vlak geen zorgen kende.

ANDER HELOS KWADRO NA RUST

Helios startte furieus in de tweede helft en al luidde die fullcourtpress niet meteen de totale ommekeer in, het was snel duidelijk dat er match was. Didi Verstraete nam de bovenhand van de ervaren Moerman en samen met Giel Eeckhout en vooral Arnaud Troubleyn bracht hij KwadrO opnieuw in het spoor van de thuisploeg 50-48 en 54-50 na kwart drie.

Twee bommen van Giel en Stijn brachten Helios zelfs over Ronse 54-56. Gezien de foutenlast en het  te kort aan adem van de thuisploeg zag het er eventjes prima uit. Chapeau evenwel voor Ronse dat geleid door de 43 jarige   Moors (broer van… Roel) opnieuw overnam en bij 68 — 58 gewonnen spel leek te hebben. Helios dreigde nog 68-62 maar toen de volgende bom er uit draaide was het over en out. Ronse kwam sterker voor de dag dan kon verwacht worden en KwadrO was voor de rust niet bij   de zaak. Maar omdat Brugge opnieuw verloor lijkt er  met nog 5 matchen te gaan en drie zeges voorsprong  geen enkele reden tot paniek. Tegenvaller was wel het kort voor het einde uitvallen van man in vorm Arnaud. Een hamstringblessure zou hem wel eens een paar weken aan de kant kunnen houden.

Volgende week geen match. Daarna twee thuismatchen tegen Okapi B en Wilrijk.