KA leerlingen grijpen net naast finaleplaats ‘taalwedstrijd KULeuven’

taalwedstrijd.JPG

Geraardsbergen, 09/02/2017:  Anaïs Deherder (6 ET), Lisa Krikilion (6 WW) en Aiham Al-Jaouni  (6 HW) haalden een heel mooi resultaat op de taalwedstrijd die de KULeuven jaarlijks organiseert in Brussel. Het niveau om samen met de beste 10 van Vlaanderen naar de finale te gaan lag hoog, al kwam vooral Aiham dit jaar wel h éél dicht in de buurt.  

 

De wedstrijd bestond uit een luisteroefening, een leesopdracht, een spelling- en grammaticaonderdeel en ten slotte ook een schrijfopdracht. De eerste 4 onderdelen bepaalden wie van de meer dan 400 deelnemers in aanmerking kwam voor een finaleplaats. De score om bij die kleine selectie te behoren — waarbij dan ook de schrijfopdracht wordt ge ëvalueerd en vervolgens een speech moet worden gebracht — was dit jaar 29/40. Aiham haalde 28/40 en greep hiermee net naast die kans. Ook Anaïs en Lisa haalden slechts 4 punten te weinig om in aanmerking te komen voor de finale.

Anaïs nam bovendien nog deel aan dezelfde wedstrijd in het Frans en haalde ook daar een verdienstelijk resultaat.

De school en de begeleidende leerkracht, dhr. Coudron, zijn in elk geval trots op deze deelname en bedanken Anaïs, Lisa en Aiham ook voor hun motivatie en inspanning.