KWB: Bedrijfsbezoek aan een kruidenkwekerij

bloempotten.jpg

Sint-Lievens-Houtem, 09/03/2017: Met kwb-Overdag bezoekt de kwb-afdeling Sint-Lievens-Houtem op woensdag 22 maart 2017 de kruidenkwekerij CLAUS te Kruishoutem. Hier hebben wij het genoegen om de geuren, de kleuren en vooral de fijne aroma’s van kruiden te leren ontdekken.

xHet bezoek omvat o.a; een ruime toelichting bij de kwekerij, een rondleiding in de kruidentuin, de tuin met’ kruidachtigen’, de serre en de containervelden. Er wordt stilgestaan bij de plant als dusdanig, de teelt, de culinaire en heilzame toepassingen, symbolen en verhalen, vragen van de deelnemers… We ronden af met een kruidig hapje én drankje én iedereen ontvangt een kruidenplantje!

Gepassioneerd door kruiden sinds 1900!
Kruiden zijn een geschenk van de natuur net zoals groenten, fruit en bloemen. Sinds 1900 weet dit familiebedrijf de bijzondere waarde van kruiden te waarderen. Onder stimulans van vele belangstellenden is het kweken van kruiden uitgegroeid tot een ware passie.
Kruiden Claus is het meest gespecialiseerd in het kweken van culinaire keukenkruiden. Daarnaast bieden zij ook kruiden aan die de gezondheid ondersteunen. Bovendien krijgt ook het decoratieve accent de nodige aandacht. Kruiden met een decoratieve waarde zijn dan ook ruim in ons assortiment aanwezig.

Naast een groot assortiment kruiden kan je bij ons ook terecht voor een uniek aanbod ‘vergeten groenten’: van aardpeer over crosne tot mierikswortel en zeekool… Maak kennis met hun volledig assortiment en herontdek deze verrassend onbekende groentensoorten.
Laat je verder verleiden door hun selectie zeldzame aardbeirassen: Ananasaardbei, Framboosaardbei, ‘Mara des bois’-aardbei en de sympathieke bosaardbeitjes in rood, wit en geel.

Geniet ook van de heerlijke geurgeraniums: d é natuurlijke luchtverfrisser bij uitstek.
Van oudsher richten zij zich tot de groothandel in binnen en -buitenland, tuincentra, marktkramers, de betere groentewinkel en de speciaalzaak.
Sinds enkele jaren hebben zij op vraag van de individuele kruidenliefhebber een aanbod (dus kleinhandel) uitgewerkt.

Afspraken
Verzamelen vanaf 13u15 (parking zaal Sint-Micha ël) in de Kloosterstraat
Vertrek via carpooling om 13u30
Start bezoek: 14u30
Einde bezoek: rond 16u30
Deelnameprijs: € 8,00 ( incl. geleid bezoek, hapje, drankje en plantje) (excl. indiv. af te spreken carpool-vergoeding chauffeur)
Graag zo vlug mogelijk (en uiterlijk op 15 maart 2017) inschrijven en vooraf betalen bij kwb-overdag-verantw. Armand Vermeire, Olmenlaan 5 of 0498/70.46.56 of Norbert Blondeel, Kapellekouter 48, 053/41.07.92 of mail naar: kwb.houtem@telenet.be. Betalen kan ook via rek.nr. BE13 1430 6221 9339 van kwb met vermelding ‘Kruiden’

Contactpersoon (voor de pers):
Paul DE ROO, 0496 53 94 67 of kwb.houtem@telenet.be

Over kwb:
Kwb is een boeiende vereniging met een waaier aan interessante activiteiten: ontspanning, debatavonden, sport, uitstappen voor het hele gezin. We zijn in de kwb ook bezig met wat ons wakker houdt: het opvoeden van kinderen, de stress op het werk, de economische crisis en de werkloosheid, de migranten in onze straat, onze eigen gezondheid en die van het leefmilieu, enzovoort.
Kwb telt zo’n 70.000 leden en een 700-tal lokale afdelingen. De vereniging wordt gedragen door duizenden vrijwilligers die een zeer verscheiden aanbod verzorgen voor mannen, vrouwen en gezinnen.