Herzele: verkeersongeval met zwaargewonde. Te snel en onder invloed van alcohol

Herzele, 12/03/2017: Het parket laat weten dat er gisterennamiddag omstreeks 17u00 een zwaar verkeersongeval was op de Provincieweg in  Herzele. Een vrouw van 46 jaar oud stak de baan over op het moment dat een motorrijder aan hoge snelheid kwam aangereden. De bestuurder trachtte te remmen maar kwam daarbij ten val waardoor de motorfiets verder gekatapulteerd werd en tegen de voetganger terecht kwam. De vrouw werd met levensgevaarlijke verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Een verkeersdeskundige werd aangesteld door het parket. Volgens de eerste vaststellingen van de deskundige ligt een onaangepaste snelheid van de motorfietser aan de oorsprong van het ongeval. De man reed ook onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd 15 dagen ingetrokken.