Vragen aan jeugdwielrenner Ben Squire uit Zottegem

100-RUDY1025

Zottegem, 11/03/2017: Ben Squire uit Zottegem is de  zevende jeugdwielrenner in onze reeks waarbij onze wielerreporter Rudy Schietecatte wekelijks jeugdige renners aan u voorstelt aan de hand van een korte vragenreeks. Ben Squire rijdt voor Wielerclub Onder Ons Parike.  1-RUDY3050

“Op 10 jarige leeftijd ben ik gestart met atletiek en zwemmen. Maar mijn grootste passie was het wielrennen. Zo zette ik op 12 jarige leeftijd de stap naar het wielrennen. Ik sloot mij aan bij de ploeg Wielerclub Onder Ons Parike ( WOOP ), waar ik nu al 4 seizoenen bij aangesloten ben.”

“Mijn hoofddoel is nog steeds de weg en in de winter amuseer ik mij met enkele pistewedstrijden of enkele crossen. Als aspirant won ik 4 maal het Provinciaal Kampioenschap ( 2 maal op de wegen 2 maal in het tijdrijden ), en stond ik meedere keren op het podium van het Belgisch en Vlaams Kampioenschap. Dit jaar was ik eerstejaars nieuweing en dat ging goed. Zo behaalde ik een 2de plaats in Oordegem, een 3de en een 4de plaats in een interclub en een 3de plaats in Booischot. Verder eindigde ik nog enkele keren in de top 10.”

1-RUDY3604

Vragenlijst

Waarom wielrennen?

Ben:Al van kleins af aan ravotte ik uren met mijn fiets en gocart in de tuin. Vandaar mijn passie voor het wielrennen.

Grootste Opoffering?

Ben: Voor mij geen opoffering, want fietsen is het liefste wat ik doe.

Leukste tijd van het jaar?

Ben: Wanneer het wielerseizoen bezig is.

Bijgelovig?

Ben: Wanneer ik een goed resultaat rij, zal ik de erna met dezelfde kousen rijden.

Lievelingsmaaltijd voor de wedstrijd?

Ben: Rijst met Biefstuk.

Favoriete trainingsgebied?

Ben: Vlaamse Ardennen.

Mooiste prestatie?

Ben: Mijn 4de Provinciale titel in Parike waar ik solo aankwam.

Dit liever niet?

Ben: Een finish in een afdaling.

Favoriete onderdeel van je fiets?

Ben: Het schakelsysteem.

Blond of Bruin?

Bruin.

Schietecatte Rudy

1-RUDY2825

 

X