Het 6e Wijnweekend van Kiwanis Club Zottegem Egmont

20170308_192330

Zottegem, 13/03/2017: Kiwanis Egmont stelt met trots het wijnevent voor rond het thema Bordeaux. Het betreft een tweedaagse: op zaterdag 25 is er  een nocturne van 17u tot 20u, en op zondag 26 maart worden  de wijnen gepresenteerd van  11u  tot 17u30. De locatie is onveranderd, de showroom en werkplaatsen van BMW Meerschman  in Zottegem.  

Sinds 2012 reeds organiseert Kiwanis Zottegem Egmont met groeiend succes een tweedaagse wijndegustatie. Na 5 Italiaanse afleveringen, richt Kiwanis dit jaar de blik op Bordeaux. De wijnboeren uit de Bordelais hebben een ware transformatie achter de rug. De bekendste wijnstreek staat terug aan de top. Veel wijnboeren zijn al overgeschakeld op biodynamische landbouw en ecologisch beheer van de wijnstokken. De kwaliteit van het eindproduct vaart er wel bij.

De leden van onze club zullen ervoor zorgen dat de bezoekers van het wijnevent deskundig te woord worden gestaan en ten volle kunnen genieten van de ruime variatie aan wijnen. Tijdens dit Wijnevent zullen 5 sub-regio’s van Bordeaux worden belicht:

  1. M édoc & Haut-M édoc
  2. Blaye — Bourg & Pomerol
  3. Saint-Emilion & Côtes de Bordeaux
  4. Pessac-L éognan & Graves
  5. Sauternes, Cadillac, Loupiac

Voor een kleine honger hoef je het event niet te verlaten. Oesters en delicatesse charcuterie bordjes zijn te verkrijgen aan respectievelijk 15€ en 10€.

Locatie als vanouds in de stijlvolle showroom en werkplaatsen van BMW Meerschman (Ter Kameren 2 (Buke) te Zottegem). Tijdens dit weekend wordt zeer veel aandacht besteed aan het e-biken, de nieuwe BMW 5-serie alsook het tot de verbeelding sprekende i8-model zal van de partij zijn.

Kaarten zijn te verkrijgen aan €15,- per persoon. Ze zijn op voorhand te bekomen bij de leden van onze Club of aan de kassa; we verwelkomen jullie uiteraard graag op dit klasse event !!

Leiding van deze Commissie is in handen van Guy Rasschaert.