Week van de Gezondheid in KA Geraardsbergen

klein gezond 2

Geraardsbergen, 14/03/2017:
De werkgroep ‘Gezondheidsbeleid — Sport Op School’ organiseert deze week verschillende sportieve en gezonde acties op het KA Geraardsbergen. De LO-leerkrachten voorzien tijdens de middagpauze extra middagsportactiviteiten en starten op maandagmiddag zelf met een ‘mile-a-day’ waarbij leerlingen en leerkrachten worden uitgedaagd om samen drie rondjes rond het schooldomein te lopen.  In de MOS-shop worden enkel fruit en gezonde snacks verkocht en ook de drankautomaten worden een ganse week uitgeschakeld waardoor je enkel nog waterflessen kan aankopen.

klein gezond 1

Het waterkraantje werd extra in de kijker geplaatst doordat de leerlingen uit de richting ‘Schilderen en Decoratie’ stickers van voetjes op de grond hebben geplakt die naar het drinkbaar leidingwater leiden. Verder zijn er ook extra sessies rond EHBO bij gebrevetteerde hulpverleners en staat er een bewegingsdag, een brooddoosdag, een fietsdag en een veggiedag ingepland.

klein gezond 3

Aan deze gezonde week is er ook een grote wedstrijd gekoppeld waarmee de leerlingen mooie gezonde en sportieve prijzen kunnen winnen. Door deel te nemen aan verschillende activiteiten kunnen de leerlingen namelijk stempels verdienen. De bedoeling van deze week is om alle leerlingen en leerkrachten aan te zetten tot een gezonder en sportiever leven want een gezonde geest hoort thuis in een gezond lichaam!