Basket 1e provinciale dames: BBC Houtem B wint overtuigend de topper tegen Oudenaarde

SAM_9178

Sint-Lievens-Houtem, 20/03/2017:  In de eerste provinciale van het damesbasketbal stonden zaterdag de eerste en tweede uit het klassement in een rechtstreeks duel tegenover elkaar. Zowel BBC Houtem-B als Haantjes-Fireballs Oudenaarde zouden met een overwinning een serieuze optie nemen op de kampioenentitel in de hoogte provinciale reeks. In sporthal De Fabriek te Sint-Lievens-Houtem was de spanning dan ook te snijden  toen sponsor Ergoteam  net voor  aanvang van de  topper de  door hem geschonken wedstrijdbal in de lucht gooide. Al vrij snel was het duidelijk dat niet alleen de supporters maar ook de speelsters van beide ploegen last hadden van de zenuwen door het belang van deze wedstrijd.

Hierdoor kwamen beide ploegen  in de eerste helft slechts moeilijk tot scoren en waren er teveel rommelige fases om van een mooie match te kunnen spreken. Bij de rust  konden de dames van BBC Houtem toch de kleedkamer opzoeken met een kleine voorsprong (26-22). In de tweede helft zagen we plots een andere wedstrijd. De bezoekers uit Oudenaarde konden geen vuist maken tegen de sterke verdediging van BBC Houtem en de thuisploeg zelf bleek in aanval plots de sleutel gevonden te hebben om  de bezoekende zoneverdediging te ontgrendelen.

Met enkele snelle fastbreaks en knappe driepunters liep BBC Houtem verder uit en  toen op het eindsignaal van het derde quarter Pervolarakis haar vijfde van in totaal zes driepunters door het net joeg, stond Oudenaarde voor een loodzware opgave bij aanvang van het vierde en laatste quarter (43-30).

In  dit laatste bedrijf konden de bezoekers echter geen vuist meer maken en de dames van BBC Houtem maakten er nog een heuse demonstratie van. Dit resulteerde uiteindelijk in een ruime 65-37 overwinning voor de thuisploeg. Als BBC Houtem de laatste 4 competitiewedstrijden nog tot een goede einde brengt, mag de champagne in De Fabriek ontkurkt worden.