Dansvoorstellingen in GC De Kluize Scheldewindeke

Scheldewindeke, 19/03/2017:  Op zaterdag 25 maart 2017 om 20 uur vinden twee dansvoorstellingen plaats in het Gemeenschapscentrum De Kluize in Scheldewindeke. Eerst kan je kijken naar Body Revolution van toneelhuis Mokhalled Rasem en nadien brengt Jan Martens (GRIP) Ode To The Attempt.

ode to the attempt

Op 17 december 2010 stak een Tunesische jongeman, Mohamed Bouazizi, zichzelf in brand uit protest tegen het regime. Wat volgde was een uitzonderlijk jaar met opstanden die zowat overal in het Midden-Oosten uitbraken, een golf van protest die aanvankelijk hoopvol de Arabische Lente werd genoemd. Wat doen al die beelden en informatie met makers en performers die hier in Belgi ë wonen maar wortels hebben in Marokko, Tunesi ë, Irak, Syri ë, … ? Wat doet die informatie met je lijf? Hoe reageert het lichaam op geweld en angst? Samen met drie performers zoekt Mokhallad Rasem een dansant antwoord op die vragen. Body Revolution is de guerrillaversie van een voorstelling: op korte tijd gemaakt, voor een beperkt publiek op korte tijd gespeeld.

In Ode To The Attempt brengt Jan Martens een vederlichte en grappige deconstructie van een creatief proces. Wanneer een artiest iets cre ëert, doorloopt hij verschillende stadia. In deze clevere performance wil Jan Martens die fasen — die anders nooit het daglicht zien — een nieuw leven geven.  “Perfectie is saai” vindt Jan Martens. Daarom is Ode To The Attempt een ode aan, jawel, de poging. Deze solo is een vrijplaats waarin Martens zich flink kan uitleven. Ode To The Attempt is een zelfportret in collagevorm waarin Martens zijn manier van werken en leven, en de keuzes die hij daarin maakt, blootlegt.  

https://vimeo.com/97124799 

Tickets kosten 14, 13, 12 en 11 euro en zijn verkrijgbaar via 09 / 363 83 30, reservaties@oosterzele.be, bij de cultuurdienst op de eerste verdieping van GC De Kluize, Sportstraat 3 Scheldewindeke. Open alle dagen van 8 u 30 uur tot 16 u ook op maandagavond van 18 u tot 20 u. Gesloten op vrijdagnamiddag. Er is geen bancontact.

Reporter 17