Jeugdatleten ACG en ACG-kern Zottegem kleuren feestdag Vlaamse Atletiekliga

5bcb388_shrink1200_420img-7560-0x0

Zottegem, 20/03/2017: Op zaterdag 18 maart namen atletiekclub ACG en ACG-kern Zottegem deel aan het grootste atletiekevenement voor de jeugd in Vlaanderen. Niet minder dan … twee volle autobussen brachten de jonge atleten naar de Topsporthal in Gent.  

1500 jonge atleten trokken in en rond de Gentse Topsporthal de Jeugddag van de Vlaamse Atletiekliga (VAL) op gang. Een hele dag werden alle deelnemers – samen met hun begeleiders – verrast door de nieuwe jeugdmascotte van de VAL en konden ze mee genieten van een uiterst gevarieerd sportaanbod. Onder het thema ‘Around the world’ maakten alle atleten een ‘sportieve wereldreis’. Op een speelse en niet-competitieve manier konden ze heel uiteenlopende atletiekdisciplines uitproberen: via Pinguïn Run of Iglo Bouwen op Antartica, Copacabana Surf of American Football in Amerika, Jungle Sprint in Afrika tot Peking Express en Kung Fu in Azi ë.

Voor de deelnemende clubs stond er bovendien een extra-sportieve wedstrijd op het programma: aan elke club werd gevraagd … om een uniek spandoek te maken ter gelegenheid van deze sportieve hoogdag.

Op de trainingen van de afgelopen week, staken alle atleten en ouders van ACG-kern Zottegem meteen de handen uit de mouwen en werkten ze samen iets heel moois uit (zie foto). En dit is ook de organisatie niet ontgaan, want de VAL pikte het beeld meteen op op haar website.

De opbrengst van deze Jeugddag (€ 1.568) gaat rechtstreeks naar ‘Back on Track’, het prachtige initiatief van Thomas Van Der Plaetsen om kankerpati ënten te steunen (Thomas werd zelf getroffen door kanker in 2014, maar vocht zich een weg terug naar de Olympische Spelen Rio 2016 met een 8ste plaats op de tienkamp). Dankzij dit warm gebaar zal een groep kankerpati ënten onder professionele begeleiding kunnen trainen om later dit jaar deel te nemen aan de Versele Laga 11km van Deinze.

Alle deelnemende clubs toonden op deze Jeugddag van de Vlaamse Atletiekliga aan dat ze met ‘enthousiasme en solidariteit’ een bijzondere maatschappelijke bijdrage kunnen leveren die … veel verder reikt dan de contouren van de eigen clubbelangen.