Helios Kwadro A stunt en ontdekt Arthaud Veys. 71 – 74 op verplaatsing bij Hansbeke A

Aploeg

 

Zottegem, 27/03/2017:  De inzet was duidelijk. Hansbeke wint, Gistel nog geen kampioen en Hansbeke alleen tweede, Helios KwadrO tiende. Helios wint, Gistel kampioen en Helios KwadrO naar plaats 6. Dat laatste was evenwel verre van evident want Hansbeke smeerde KwadrO haar grootste thuis nederlaag aan en maakte indruk door als enige twee keer kampioen Gistel te kloppen en Helios miste nog steeds Arnaud Troubleyn met een hamstring scheurtje.  

Na kwart 1 en een 18-5 stand zag het er al helemaal hopeloos uit. Alles werd gemist en Tim Batjoens en Anthony Vervisch waren de enigen die al de weg naar de netten vonden. Coach Simon had toen al de twee jeugdspelers Noah Van Waeyenberge (cadet) en Arthaud Veys (junior) ingebracht. Zij en het feit dat Hansbeke de bezoekers niet volledig afmaakte waren de enige lichtpunten.

Kwart 2 begon iets beter en bij 18-10 leefde KwadrO op. Dichter kwam Helios KwardO evenwel niet maar opvallend aan de rust waren wel de 7 punten en vele rebounds van onze debutant op verplaatsing Arthaud. Ook zijn knappe backdoor pas naar Anthony werd zeer gesmaakt. Maar met een 34-13 rustscore was de desastreuse start niet uitgewist en was er nog veel werk te doen.

Straffe twee helft

De tweede helft begon hoopgevend met een bom van Giel, maar een wakker Hansbeke zorgde voor 43-30 en daar waren die 13 punten verschil weer. De thuisploeg viel evenwel stil en onder impuls van Giel, Didi en de nu ook met een driepunter uitpakkende Arthaud kroop Helios KwadrO stapje bij stapje dichter. Bij 45-41 werden nog een aantal mogelijkheden tot aansluiting gemist en een onnodige fout op een lokale bom zorgde dat KwadrO na drie kwart wedstrijd niet dichter stond dan 50-46.

Domien De Somer en Arthaud Veys

Maar KwadrO had haar beste niveau voor het slot gehouden. Eerst kroop men in het spoor van de thuisploeg en bij 52-53 bracht een ook sterke Selim De Zutter Helios KwadrO een eerste keer over Hansbeke. Haasje over tot 59-58 via plots sterk werk van Didi Verstraete. Domien De Somer domineerde de aanvallende en verdedigende rebound en lukte ook twee spectaculaire drives die voor 59-64 zorgden . Een lokale time out werd gevolgd door de enige veldkorf van Stijn Roels en met nog 1’27 te gaan stond het plots 59-67 en rook Helios KwadrO de overwinning. Giel deed er nog een puntje bij maar pakte met nog 1’01” te gaan zijn 5 de fout.

Coach Simon Castelain verbaasde door Arthaud te brengen ipv Noah. Topscorer van de reeks Mathieu Detiege dropte evenwel twee bommen en bij 66-68 en nog 27 seconden te gaan moest Arthaud naar de vrijworplijn voor twee superbelangrijke vrijworpen. De jongeling zette evenwel zijn glansprestatie (topscorer met 16 punten!) nog wat extra in de verf met een twee op twee en toen Hansbeke de daaropvolgende aanval miste plaatste Anthony met een nieuwe 2 op 2 de kers op de taart. De bom on the buzzer van de thuisploeg schade niet meer.

Gistel kampioen en Helios KwadrO op de zesde plaats met de 5 de uit overwinning van het seizoen. Ook dat complex lijkt nu wel bezworen.

Vooruitzichten

Een 6 de uitzege zal er niet meer komen want Helios speelt nu nog 3 keer thuis. De eerstvolgende match tegen Wilrijk, dat evenveel punten telt, wordt richtinggevend. Als we die winnen zit tegen degradant Brugge en kampioen Gistel een mooie seizoeneinde er in, met wie weet een onverhoopte en spectaculaire top 5 plaats.