Kijk, de Ronde is terug, maar niet in Aalst, Erpe-Mere, Herzele en Zottegem. Dorpen van de Ronde zuchten bij zoveel Brusselse zwans.

ronde geesbergen website_foto_Ronde… maar zit zonder beeld.

Vlaamse Ardennen, 27/03/2017: We zijn het gewend dat de Brusselaars wat trager zijn dan het bergvolk van de Vlaamse Ardennen. Misschien knallen onze coureurs zo hard dat het vliegtuig van de VRT niet moet bijtanken, zodat gans de koers kan worden doorgestraald. Of misschien zitten we zonder beeld terwijl de muur in beeld komt? Misschien kunnen ze enkele oude Flandriens meenemen om de motoren van dat vliegmachien aan te drijven? Zonder zwans: Wanneer vier gemeenten investeren om zich te profileren als ‘Dorp van de Ronde’, dan zijn de ’technische beperkingen’ van de VRT een serieuze streep door de rekening.

VRT_logo

De ‘Dorpen van de Ronde’ zitten met de handen in het haar en de VIP tickets in hun zakken. Volgens de VRT zal op 2 april geen straalverbinding mogelijk zijn terwijl de koers doorheen 4 dorpen van de ronde knalt. Immers, vliegen vraagt kerosine en met lege tanks kunnen ze de signalen niet doorsturen naar de toren van Brussel.

Kort door de bocht: Tijdens het bijtanken zullen geen live beelden beschikbaar zijn. Niet alleen de koers, maar ook mensen die de streek hoopten te promoten, vinden dit een ramp. Het gaat immers over v éél m éér dan koers. Deze mooie streek kan de aandacht goed gebruiken. Het indirecte verlies voor de gemeenten en de lokale organisaties valt niet te becijferen.

Bedenking: Is er anno 2017 geen enkele manier om enig signaal door te sturen zonder vliegtuig? Een spijtige zaak ook voor mensen met minder mobiliteit, die eindelijk hun streek nog eens hoopten te zien. Blijkbaar gaat dit vliegertje niet op. Ook de VRT moet zijn middelen spaarzaam inzetten.

Elk nadeel heeft zijn voordeel: Hopelijk lokt deze Ronde nog meer volk naar de vier Dorpen, want daar moet je lang het traject staan om de renners in actie te zien. Bedrijfsleider, koop die VIP tickets en ga met je gasten genieten van Vlaanderens mooiste koers doorh één dit stukje van Vlaanderens mooiste streek.

SjK

Bron TV Oost

http://www.tvoost.be/nieuws/burgemeesters-kwaad-dorp-van-de-ronde-maar-niet-op-televisie-42272