Zottegem maakt wegen vrij voor ronderenners en rondefeestjes

 

17500051_10211693771316371_590127579_o (1)

Zottegem, 30/03/2017: Terwijl de Ronde van Vlaanderen voor de echte wielerliefhebbers in de eerste plaats een sportieve hoogdag is, voor sommige politici een gelegenheid om in de belangstelling te komen en voor nog anderen een goede reden om gewoon eens een stevig feestje te bouwen, zijn er ongetwijfeld ook mensen aan wie die wielergebeuren helemaal niet besteed is of die zich ergeren aan de verkeershinder die hiermee gepaard gaat. Ook in het Zottegemse worden overigens een hele reeks verkeersmaatregelen genomen naar aanleiding van de Ronde. Ziehier een overzicht.  

– Wielertoeristen op zaterdag: Zoals gewoonlijk kunnen wielertoeristen ook   nu weer, daags voor de echte Ronde, zelf ‘hun’ Ronde rijden, met ook doortocht op Zottegems grondgebied. Daarom op zaterdag 1 april van 7u30 tot 16 uur deze speciale verkeersregelingen: parkeerverbod in de Ballingsweg (rijrichting Wassenhovestraat), Wassenhovestraat (rijrichting.Lageweg), Lageweg (beide rijrichtingen), Lippenseweg (tussen Elenestraat en Lippenhovestraat, rijrichting Lippenhovestraat), Lippenhovestraat (rijrichting Beugelstraat), Romeins Plein (rijbanen) en Kluisstraat (rijrichting Rijkestraat). Eenrichtingsverkeer in Rijkbos (alleen toegelaten richting Elenestraat), Molenbeekstraat (r. Kouterstraat), Paddestraat (r. Romeins Plein), Knutsegemstraat (r. Kluisstraat) en Kluisstraat (r. Rijkestraat).

– Zondag drie doortochten: Op zondag 2 april van 7u30 tot 13u45 zijn volgende verkeersregelingen voorzien wegens drie Rondedoortochten: juniores omstreeks 9u30, dames-elite 11u45 en heren-elite 12u30. Parkeerverbod in de Leenstraat, Grotstraat, L. De Metsstraat, Heldenlaan (kant onpare huisnummers tussen L. De Metsstraat en rotonde), D. Van Den Bosschestraat, Elenestraat, Lippenseweg (tussen Elenestraat en Lippenhovestraat), Lippenhovestraat, Beugelstraat (tussen Lippenhovestraat en Romeins Plein), Romeins Plein (kant onpare huisnummers), Paddestraat (tussen Romeins Plein en Ruddershovestraat), Ruddershovestraat, Provinciebaan (tussen Ruddershovestraat en grondgebied Zwalm) + in centrum ook parkeerverbod van 6 tot 24 uur in de Kasteelstraat (tussen Neerhofstraat en Graaf van Egmontstraat) en Graaf van Egmontstraat. Eenrichtingsverkeer in de Grotenbergestraat (alleen toegelaten richting Zottegem-centrum), L. De Metsstraat (volledig, r. Heldenlaan), Lippenseweg (r. Provinciebaan), Lippenhovestraat (tussen Lippenseweg en Beugelstraat, r. Beugelstraat), Paddestraat (r. Ruddershovestraat) en Ruddershovestraat (r. Provinciebaan). Opheffen eenrichtingsverkeer van 6 tot 24 uur in Graaf van Egmontstraat en Kasteelstraat + geen verkeer toegelaten (wel plaatselijk) in de Neerhofstraat.

– Rondefestiviteiten: Ter gelegenheid van dit wielergebeuren wordt zowel op de Heldenlaan (centrum) als in de Penitentenlaan (Velzeke) een Rondefeest georganiseerd, met volgende verkeersmaatregelen tot gevolg. In de Penitentenlaan geldt reeds van vrijdagmorgen 31 maart om 8 uur (en dit tot maandag 3 april om 12 uur) een parkeerverbod op de parkeerplaatsen palende aan de middenberm alsook op de rijbaan kant BuSO ter hoogte van de middenberm. Op zondag 2 april is daar dan ook van 9 tot 23 uur in geen van beide richtingen verkeer toegelaten. In de Heldenlaan is er op de middenberm vanaf huisnummer 38 / 43 tot beneden parkeerverbod van zaterdag 1 april om 17 uur tot zondag 2 april om 24 uur. Op zondag 2 april is dit vanaf 6 uur tot middernacht eveneens het geval op de rijbanen langs weerskanten van dit gedeelte van de Heldenlaan, en ook zal daar dan in geen van beide richtingen verkeer toegelaten zijn.

Klik op de foto voor meer info over het ‘Rondefeest’ in Velzeke

17500051_10211693771316371_590127579_o (1)