Landt VRT-helikopter zondag op de markt in Zottegem?

PDV_Lateur overuren

Zottegem, 30/03/2017: Vorige week bleek dat Zottegem en ook andere ‘Dorpen van de Ronde’  dreigen met een hoop onverkochte VIP-tickets (kostprijs €250) achter te blijven. Zonde vindt Open VLD Zottegem dat zich afvraagt hoeveel van die tickets er nog over zijn en voorstelt om de onverkochte desnoods te verloten. PS De Beiaard heeft een oplossing!

“Het zou toch zonde zijn van het geld om de VIP-tickets gewoon in de vuilbak te gooien”, aldus Open VLD-raadslid Bart Lateur. “Waarom niet verloten bij het Ronde-ontbijt op zondag? Zo kunnen we er nog iemand een plezier mee doen, ze zijn toch al betaald en het stadsbestuur had bovendien  niet op de inkomsten van de verkoop gerekend.”

“Dit is een eenmalig voorstel op de valreep”, besluit Lateur. “Voor de komende twee jaar kan bekeken worden hoe de verkoop in de toekomst wordt aangepakt. Als de kaarten verkocht raken, is dat natuurlijk  mooi meegenomen en kunnen we dat geld in een ander project investeren. Ik ben benieuwd hoe het stadsbestuur (voorlopig onbereikbaar voor commentaar, n.v.d.r.) hier over denkt.”

Redactioneel: Twee vliegen in één klap!

Het zou De Beiaard online niet zijn als er bij zulke prangende problemen niet mee wordt nagedacht over een oplossing. Rekening houdend met de ervaring die ons stadsbestuur heeft opgedaan met het laten landen van een helikopter op het marktplein, stellen wij voor de  VRT-helikopter die zondag de Ronde in beeld brengt te laten landen op het marktplein.

Even kerosine tanken en op hetzelfde moment onze vernieuwde markt ( én handelszaken én al die knappe Zottegemse koppen) mooi op het nationale beeld brengen. Met een handvol VIP-tickets voor vrouw, kinderen en vrienden zijn die welwillende VRT-piloten/journalisten vast en zeker te overtuigen.  Zo worden twee problemen in een klap opgelost: Zottegem nationaal in beeld en het geïnvesteerde geld van de VIP-tickets nuttig besteed.

17622831_1392215267509573_355809646_o