Stadsbestuur Zottegem hoopt VIP-tickets De Ronde niet te moeten betalen

PDV_Lateur overuren

Zottegem, 31/03/2017: Persbericht Open VLD Zottegem – Het stadsbestuur van Zottegem wil niet ingaan op ons voorstel om de resterende VIP tickets voor de Ronde van Vlaanderen op de valreep nog te verloten. Ze kiezen er voor om te onderhandelen met de organisatie. Ze willen de tickets niet betalen ter compensatie van het feit dat Zottegem als Dorp van de ronde niet in beeld komt. Het stadsbestuur weet wel niet of dat wettelijk mogelijk is. Ze rekenen echter op de goodwill van Flanders Classics. Open Vld wenst het stadsbestuur alvast veel succes bij die onderhandelingen. Op hoop van zegen uiteraard.

Vorige week (24 maart 2017) bleek dat stad Zottegem amper een tiental VIP-tickets voor de Ronde Van Vlaanderen had verkocht van haar 50 stuks. Ze lanceerden nog een oproep naar geïnteresseerden. Maar zonder veel succes. De teller staat drie dagen voor de ronde op 20. Het stadsbestuur blijft zitten met 30 vip tickets ter waarde van 7500 euro.

Open Vld zou het zonde vinden mochten die kaarten in de vuilbak belanden. Daarom stelden wij voor om ze in laatste instantie nog te verloten. Dan kan bijvoorbeeld tijdens het ontbijt op zondag. We kunnen er beter mensen een plezier mee doen. Het stadsbestuur had toch niet op de inkomsten van de verkoop gerekend. Dit was ook een eenmalig voorstel. Voor de komende twee jaar moet worden bekeken hoe de verkoop in de toekomst beter kan worden aangepakt. Als de kaarten verkocht raken, is dat namelijk mooi meegenomen en kunnen we dat geld in een ander project investeren.

Andere dorpen van de Ronden opteerden ook voor een creatieve oplossing voor de niet verkochte kaarten. In Aalst verloten ze een deel van de tickets, de rest wordt weggeschonken met een wedstrijd. In Hamme koppelen ze er ook een wedstrijd aan. De inwoners kunnen een VIP-ticket winnen door het gewicht van het voltallige college van burgemeester en schepenen te schatten. Berlare heeft ze weggeschonken. Enkel Sint-Niklaas gooit ze in de vuilbak.

Burgemeester Jenne De Potter (CD&V) heeft echter een ander idee om de kostprijs van de niet-verkochte vip-tickets te recupereren. De kaarten blijken nog niet betaald. Het stadsbestuur zal Flanders Classics voorstellen om enkel de gebruikte vip-tickets te betalen. Of dat wettelijk kan, weten ze niet maar ze reken op hun goodwill. Als Dorp van de Ronde zit Zottegem niet in de live-uitzending. Dat stoort enorm. Het zou volgens onze burgemeester een mooie geste zijn van de organisatie om enkel de verkochte vip-tickets aan te rekenen in ruil voor het missen van een schat aan publiciteit.