Eerstejaars OLV-College in Zottegem kunnen voortaan campus-overschrijdend kiezen

2016-2017_campusdag3-94

Zottegem, 01/04/2017: Er is verandering op til in de drie campussen van het OLV-College in Zottegem. Vanaf september zullen de eerstejaars er naast het traditionele lessenrooster campus-overschrijdend kunnen kiezen uit heel wat projecten, aanleunend bij hun  talenten en interesses.  Op donderdag 23,   vrijdag 24 en maandag 27 maart ontvingen de drie campussen van het Onze-Lieve-Vrouwcollege meer dan 500 leerlingen van het basisonderwijs en hun leerkrachten om kennis te maken met het secundair onderwijs. Met een doorschuifsysteem verkenden de leerlingen op een ludieke, boeiende en verrassende manier de drie campussen en leerden ze zo het ruime studieaanbod kennen. Ze leefden een dagje mee met het schoolse leven in een middelbare school, voor velen een uitdagende ervaring.

IMG_3132

Het OLVC start vanaf september met een grote vernieuwing voor de eerstejaars. Voor de 12-jarigen die de kennismakingsdagen meemaakten, werd al een tipje van de sluier opgelicht. Naast het traditionele lessenrooster zullen de eerstejaars “campusdoorbrekend” kunnen kiezen uit heel wat projecten, aanleunend bij de talenten en interesses van de leerlingen. Dit betekent concreet dat de leerlingen 4u per week zelf kunnen invullen met projecten rond wetenschappen, techniek, kunst, taal, voeding, … Tijdens de kennismakingsdagen werden die projecten ook voorgesteld. De leerlingen reageerden enthousiast en zouden eigenlijk liefst zo snel mogelijk starten in het OLVC…

Op de eerste zondag na de paasvakantie   zetten de drie campussen van het Onze-Lieve-Vrouwcollege Zottegem naar goede gewoonte hun deuren open. Op hun ‘open dag’ kunnen ouders en leerlingen kennismaken met de eigenheid en het studieaanbod van elke campus. Van 13u30 tot 18u staan directie, leerkrachten en leerlingen klaar om iedereen wegwijs te maken in hun rijke en diverse studieaanbod.

PRAKTISCH — open dag OLVC op drie locaties van 13u30 tot 18u

Campus Bevegem: ingang Ooststraat

Campus Centrum: ingang Nieuwstraat

Campus Grotenberge: ingang Gentse Steenweg

Meer info op www.olvcollege.be en op de facebookpagina’s van de campussen