Prachtige nieuwe website voor gemeente Zwalm

Naamloos-1

Zwalm, 01/04/2017: Vorige week lanceerde de gemeente Zwalm een nieuwe, mooie en gebruiksvriendelijke website. De focus ligt op informatie en dienstenverlening van zowel de gemeente als het OCMW. Inwoners kunnen ook zeer gemakkelijk meldingen doen. “Onze vorige  website dateerde reeds van 2006 en was niet meer aangepast aan de eisen van deze tijd”, aldus een tevreden burgemeester Karen De Colfmacker. De nieuwe gemeentelijke website werd onthuld door burgemeester Karen De Colfmacker, na de gemeenteraad van 30 maart jongstleden. “Ook de elektronische dienstverlening en technische mogelijkheden wijzigden in de voorbije 10 jaar enorm. Met deze nieuwe website richten we ons ook duidelijk op de toekomst die steeds digitaler wordt en op de burger die steeds veeleisender wordt inzake dienstverlening en informatie.”

De website heeft heel wat troeven. Hij is zeer fris, gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Er is veel aandacht besteed aan de zoekfunctie die moet toelaten om alle info en dienstverlening van gemeente en OCMW snel terug te vinden, zonder te verdwalen in keuzemenu’s.

2979634-2e08da96b5bf5c67c6a220b355347468

Uiteraard werd ook veel aandacht besteed aan de elektronische dienstverlening met een zeer goed gevuld digitaal loket. Via dit digitaal loket kan je online – vanuit je luie zetel en op het tijdstip dat jezelf goed uitkomt – tickets aankopen en betalen voor vrijetijdsactiviteiten, allerlei attesten en diensten inzake bevolking en burgerlijke stand aanvragen (vb. adreswijziging, attest strafregister, … ). Je kan er nu ook je aanvraag bouwvergunning indienen, de Uit In Zwalm-activiteitenkalender raadplegen en bewerken,…

Nieuw is ook dat je nu meldingen over defecten, een put in de weg, een omgewaaid verkeersbord, zwerfvuil en dergelijke online kan melden wat zowel voor de melder als voor de opvolging door de gemeente heel wat voordelen biedt. De website is ook aangepast voor gebruik op tablets en smartphones aangezien surfen op internet steeds meer via deze toestellen gebeurt.

Ook de niet-Zwalmenaar die Zwalm wil bezoeken vindt op deze site echt alles wat hij moet vinden: alle horeca, wandel-, fiets-, en recreatiemogelijkheden, streekproducten, bezienswaardigheden, arrangementen, … Daarmee wordt aan een grote en groeiende vraag beantwoord: een complete toerismesite voor het gastvrije en mooie Zwalm.

Burgemeester Karen De Colfmacker: “In onze zoektocht naar een goede webbouwer kwamen we terecht bij iemand uit Zwalm die zich ook uitdrukkelijk als Zwalmenaar wou engageren voor het bereiken van onze doelstelling. Een website dus niet alleen voor de Zwalmenaar maar dus ook nog eens door een Zwalmenaar. Onze site is naast een informatieplatform ook echt een dienstverleningsplatform geworden. “ “Het was ook een hele klus om honderden webpagina’s op te maken, aan te passen, na te kijken, een goede structuur te vinden, enzovoort. Onze medewerkers investeerden hier veel tijd in en wij zijn ze daarvoor zeer dankbaar.

Het resultaat van die collectieve inspanning is een prachtig werkstuk die voldoet aan alle adjectieven uit het actieplan in ons meerjarenplan: namelijk hedendaags, toegankelijk, dynamisch en effici ënt. Kortom iets waar we fier kunnen op zijn en weerom een doelstelling uit ons meerjarenplan die we hier realiseren. ” Neem zeker een kijkje : www.zwalm.be