Zottegemse start-up wil met personeel uit Vlaamse Ardennen de wijde wereld in

20170401_194044

Zottegem, 03/04/2017: Persbericht – Kersvers FunkyTime CEO, Tom Carnewal wil werken in de streek aanmoedigen door zijn startup met globale ambities in Zottegem neer te zetten in plaats van in een trendy, doch onbereikbare start-up plek in een van de grote steden. “Goed voor de mobiliteit, goed voor de werkgelegenheid, goed voor de regionale demografie en goed voor het milieu”, klinkt het.

Werken in eigen streek: een meerwaarde voor je leven!

Vaak wordt werken in eigen streek beschouwd als iets minderwaardigs, iets voor mensen die omwille van gezin of jobverlies hun carrière terugschroeven. In de ‘oude economie’ vond je grote internationale carrières enkel bij multinationals gevestigd aan rand van grote steden, dichtbij luchthavens en andere verkeersknooppunten.

“Tegenwoordig moet je dat begrip knooppunt helaas ook erg letterlijk nemen, want je geraakt er niet meer. De files in Vlaanderen waren nog nooit zo lang als in 2017,” weet de Zottegemse ondernemer. In de nieuwe economie vormen internet en technology de snelwegen en zijn cloud platformen de nieuwe marktplaats. “Waarom zou je dan dagelijks 2 of 3 uur in de file staan wanneer je in eigen streek even goed een internationale carrière kan uitbouwen? Bij een start-up met internationale groeiambities zoals de onze bijvoorbeeld.”

20170401_194011

FunkyTime: het nieuwe werken over de hele wereld ondersteunen

Voor start-up bedrijf FunkyTime is het nieuwe werken en alle andere vormen van tele-, flex- en thuiswerken de natuurlijke biotoop. Tom opnieuw: ”FunkyTime heeft software en services die het nieuwe werken ondersteunen. Steeds meer mensen tele-werken en bedrijven hebben steeds vaker gemengde teams met vaste medewerkers en freelancers. Lekker flexibel en handig, maar voor een projectmanager kan dat knap lastig worden. Dankzij FunkyTime behoudt die projectmanager makkelijker zicht op z’n hele team en heeft die weer een ‘funky’ time. Ook de nieuwe kenniswerker heeft daardoor een meer ‘funky’ werktijd, omdat hij of zij zich meer met de inhoud en minder met administratie bezighoudt”. FunkyTime is software in de cloud, een zogenaamd ‘SaaS platform’ en dus bruikbaar over de hele wereld. “Wij zijn geen multinational maar wel een internationaal bedrijf” aldus Tom “we hebben momenteel bijna 9000 gebruikers van Finland tot Zuid-Afrika.”

Zottegem: perfect als uitvalsbasis om een ‘global player’ te worden

Het is perfect mogelijk voor een bedrijf in de ‘nieuwe economie’ om de verkoop, marketing, helpdesk en productontwikkeling vanuit een stadje als Zottegem uit te bouwen. “Er is hier in de streek een groot potentieel aan gemotiveerde medewerkers die het beu zijn elke dag naar Brussel, Antwerpen of Gent te pendelen. Voor een jong en dynamisch bedrijf met internationaal potentieel als FunkyTime, maakt het veel minder uit waar dat bedrijf gevestigd is, als de mensen er maar graag en vlot bij geraken. Blije medewerkers zijn gemotiveerde medewerkers. De rest is internet, alles verloopt digitaal. Als we naar buitenland moeten dan ben je snel in Zaventem dankzij de rechtstreekse treinverbinding. Dankzij zijn ligging is Zottegem ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit steden als Gent, Brussel of Kortrijk maar evenzeer vanuit Geraardsbergen, Oudenaarde, Ronse of Brakel. De ideale uitvalsbasis om zo’n wereldteam uit te bouwen” lacht Tom.

Gezocht: ontwikkelaars en verkopers

Op de vraag of er dan op dit moment vacatures zijn voor ‘werk in eigen streek’ antwoordt de ondernemer zonder aarzelen :”Natuurlijk! We groeien en zijn voor onmiddellijke indiensttreding op zoek naar webontwikkelaars en verkopers. Meer info vind je op onze website http://funkytime.com .”

Meer informatie: tom.carnewal@funkytime.com of 0496/16.35.16