Belgisch kampioenschap wielrennen voor junioren te Oosterzele (parcoursverkenning BWB).

20170405 parcoursverkenning.JPG

Oosterzele, 05/04/2017: Op zondag 28 mei organiseert de gemeente Oosterzele het Belgisch kampioenschap wielrennen voor junioren. Tijdens het Hemelvaartweekend zal er dus gestreden worden voor de Belgische driekleur zowel bij de heren-junioren als de dames-junioren. Afgelopen week kwam een delegatie van de Belgische wielrijdersbond het parcours en de accommodatie nog eens grondig keuren.  

20170405 parcoursverkenning2.JPG

Philippe Mari ën (kbwb-Assistent-coördinator Sport  ), Nathalie Clauwaert (kbwb- Events), Luc Fontaine (kbwb- voorzitter wegcommissie) en Freddy Van Steen (kbwb- coördinator logistiek) kwamen samen met Johan Schillewaert (assistent politiezone Rhode en Schelde), Valerie Ducheyne (Hoofdinspecteur politiezone Rhode en Schelde) en de stuwende krachten van dit evenement nog eens alles grondig bekijken. Eerst werd het parcours gekeurd. De start- en aankomstplaats op de Windekekouter bevindt zich ter hoogte van GC De Kluize. Daarna gaat het parcours verder linksaf langs Dorp, Voordries, Geraardsbergsesteenweg, om via de Molenstraat richting Balegem te rijden.

Via de Molenbeekstraat, de Poststraat , de Pastorieberg, Vrijhem en de Pastoor Devosstraat rijden ze terug naar de aankomstlijn op de Windekekouter . Een ronde van 10 km die door de heren 13x en door de dames 7x zal afgelegd worden. Iedereen vond het een mooi parcours en met enkele kleine aanpassingen aan versmallingen en heuvels zal alles in het werk gezet worden om het de renners zo veilig mogelijk te maken. Ook de schitterende accommodatie werd geprezen. De sporthal , waar de kleedkamers en de inschrijving zijn. GC De Kluize, waar o.m. de perszaal, de dopingcontrole en VIP-aangelegenheden plaats zullen vinden, werd meer dan goedgekeurd.

Ook de parkeergelegenheid werd onder de loep genomen en kon rekenen op een omhoog gestoken duim. Oosterzele zal klaar zijn en dit mede door de inzet van een pak vrijwilligers. Langs deze weg willen we ook al MPOS en schepen van sport Jean-Marie De Groote bedanken.

Koen Beeckman, die instaat voor de organisatie en de algemene leiding van dit gebeuren, heeft al mooi werk afgeleverd. Nu maar hopen dat de weergoden ook een beetje willen meewerken en dan wordt het op zondag 28 mei zeker koppenlopen in Oosterzele.

(Erwin De Clercq).

X