ZoZo organiseert praatcaf é over nieuwe woonvormen voor ouderen

woonvormen IMG_5159

Zottegem, 05/04/2017: “Nergens beter dan thuis. De meeste senioren willen zo lang mogelijk in hun eigen (t)huis blijven wonen en kijken op tegen een verhuis naar een woonzorgcentrum. Maar er bestaan zoveel andere woonoplossingen waaruit senioren op maat en naargelang hun zorgbehoefte kunnen kiezen,” laat schepen voor Sociale Zaken Kurt De Loor weten. “Op dinsdag 18 april organiseert ZoZo, een netwerk van Zottegemse zorg- en dienstverleners, een praatcaf é over nieuwe woonvormen voor ouderen. “Het gaat van zorgeloos zelfstandig wonen tot kangoeroewonen, zorgwonen of assistentiewoningen.”  

“Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens. Veel senioren willen dan ook zo lang mogelijk zelfstanidg thuis blijven wonen,” zegt De Loor. “Tussen ‘blijven wonen waar je woont’ en ‘verhuizen naar een woonzorgcentrum’, bestaan veel tussenoplossingen op maat van elke senior. Een standaardoplossing bestaat en volstaat niet. De diversiteit in woonoplossingen voor op latere leeftijd is enorm toegenomen. Vaak zijn senioren hier onvoldoende van op de hoogte. Na de uiteenzetting van de diverse woonvormen krijgen de aanwezigen de gelegenheid om kennis te maken met het aanbod in onze Egmontstad.”

De Loor: “Een tijd terug stelde OCMW Zottegem een focusgroep samen met enthousiaste actieve senioren. Ze gingen in dialoog met elkaar over hun visie op actief ouder worden in de Egmontstad. E én van de punten die daar duidelijk naar voor kwam is de nood aan informatie over de woonmogelijkheden op latere leeftijd. Weinig mensen zijn op de hoogte als het gaat over de mogelijkheden rond kangoeroewonen of groepswonen. Tijdens het praatcaf é zetten we alle mogelijkheden op een rijtje, van assistentiewoningen tot zorgwonen.”

Het Praatcaf é over nieuwe woonvormen voor ouderen van ZoZo gaat door op dinsdag 18 april 2017 van 19u tot 21u in het Lokaal Dienstencentrum Egmont (A.Gevaertlaan). Inkom is volledig gratis, inschrijven kan via mail ldcegmont@ocmw.zottegem.be of tel. 09 364 56 95.