Broederlijk delen in Elst

broederlijk delen.JPG

Elst, 05/042017: De kinderen van ‘Het Groene Lilare Elst’ gingen de vakantie welgezind in. Velen onder hen kochten vrijdagnamiddag op school een nieuw speeltje aan. Dit konden ze doen op de rommelmarkt die ze zelf organiseerden in de turnzaal van de school.  Het idee om een rommelmarkt te organiseren kwam er tijdens de lessen Godsdienst waarin er werd gesproken over Burkina Faso en het droogteprobleem daar.  

broederlijk delen 2.JPG

Broederlijk Delen haalt dit jaar in hun campagne dit probleem aan en geeft het een gezicht. De kinderen opperden voor een rommelmarkt omdat ze op die manier oud speelgoed aan iemand anders zouden schenken/verkopen en dat geld zal op z’n beurt geschonken worden aan het project van Broederlijk Delen. Dit idee past ook helemaal in het Mos-project, waarbij er ondermeer aan afvalpreventie gewerkt wordt.

De rommelmarkt werd bewust op de laatste vrijdag voor de paasvakantie gelegd omdat er op die dag ook een sobere maaltijd plaatsvond. Het geld, ingezameld voor de sobere maaltijd, gaat eveneens naar Burkina Faso. Zo stond 31 maart de school helemaal in het teken van Broederlijk Delen.