Al vier zeges op rij voor BBC Helios Zottegem

AndrijaSoldoZottegem, 11/04/2017: De Zottegemse basketbalclub Helios is na vier zeges op rijd aardig op wegom de vijfde plaats te bemachtigen. Dit weekend nam Helios met 88-65 de maat van Racing Brugge.  

Helios was voor het eerst sinds lang voltallig, voor de voorlaatste thuiswedstrijd tegen Brugge. Brugge dat nochtans 7 opeenvolgende jaren in de top 5 eindigde kende een rampseizoen met veel geblesseerden. Een totaal onverwachte degradatie is hierdoor het gevolg.

KwadrO dat zich helemaal niet naar het einde sleept maar daarentegen fris van de lever speelt domineerde onmiddellijk. Een kwikzilveren Arnaud (voor hem mag het seizoen na die 2 blessures nog enkele maanden duren) pakte na korven van Giel Eeckhout en Tim Batjoens uit met 8 punten op rij waaronder twee bommen en een eerste kloof stond op het bord 14-8. De defensieve scherpte verdween toen wat maar omdat de ingekomen Selim Dezutter een 5 op 6 nette van uit de bucket en hij bijgestaan werd door Diederik Verstraete, die net op tijd zijn skies had uitgedaan, was aan de rust een lokale zege voorspelbaar.

Iedereen kansen

In de tweede helft deed coach Simon Castelain beroep op zijn volledige bank en het was leuk omzien dat de 2 junioren Arthaud Veys en Jens Ryde en cadet Noah Van Waeyenberge leuk meedraaiden en maar liefst 15 punten scoorden. Op geen enkel moment kon Brugge nog dreigen en Anthony Vervisch wist met de laatste korf van de match zichzelf ook nog de dubbele cijfers in te knallen.

Galamatch tegen Gistel

Volgende week speelt de A ploeg niet maar op 22 april volgt de slotmatch tegen kampioen Gistel. Een unieke gelegenheid om dit prachtseizoen nog wat extra glans bij te zetten. Vijfde, zesde of zevende, het kan allemaal nog. Hoe dan ook is een plaats in de linkerkant van de rangschikking een feit. Dit in een seizoen dat geopteerd werd voor een smallere kern aangevuld met jeugd is zonder meer een succes. Zelfs een vierde plaats is nog mogelijk maar daarvoor moeten een aantal andere uitslagen meevallen. Leuk oefeningetje voor de geïnteresseerden.

Hoe dan ook is dit het hoogste klassement sinds de roemruchte Juventus tijden in derde Nationale, ondertussen meer dan 35 jaar geleden. Toen de uilen, nog preekten en de huidige voorzitter en ondervoorzitter van Helios nog mager, gezond en vooral fit waren.

BOV_HF_2017Verder dit weekend

Helios KwadrO B: Afscheid van een Helios-icoon met een overwinning!

Helios B – BBC Houtem 74-68.  Bedankt voor de mooie momenten Andrija Soldo. We zullen je gedrevenheid en inzet op het plein missen!

Helios KwadrO C wint ook zijn match tegen en op Gent-Oost Eagles => 68-75

Vrijdag aanstaande 14/4 speelt U18 zijn halve finale in Beker van Oost-Vlaanderen.

Afspraak in Helios om 20u