Erfgoeddag: Tentoonstelling Geschiedenis in (de) Beweging Gijzenzele

DDL gijzenzele klooster erfgoed dag (1)

Oosterzele, 11/04/2017: OC De Beweging, het Heemkundig genootschap Land van Rode en het Gijzels Genootschap van de kerkuil organiseren op zondag 23 april (Erfgoeddag)  samen de tentoonstelling Geschiedenis in (de) Beweging Gijzenzele. DDL gijzenzele klooster erfgoed dag (2)Erfgoeddag met als thema ZORG is het momentum om de bruggen tussen de erfgoed- en zorgsector te versterken, verder uit te bouwen of de fundering voor samenwerking te leggen. Ook de geschiedenis van de zorg zelf komt op deze Erfgoed dag aan bod. Hoe zag de zorgsector er in het verleden uit? Hoe is dit doorheen de eeuwen ge ëvolueerd tot de zorg die we vandaag kennen? En vooral, welke sporen vinden we hiervan terug in collecties en archieven.

DDL gijzenzele klooster erfgoed dag (6)

Maak kennis met de opvallende geschiedenis van de statige kloostergebouwen. Je start bij het kloosterleven van de zusters apostolinnen om na een tocht doorheen de geschiedenis te eindigen in het huidige ortho-agogisch centrum De Beweging. In de charmante binnentuin ontmoet je levensgrote beelden van toen en kan je genieten van een drankje.

DDL gijzenzele klooster erfgoed dag (5)

Praktisch

Doorlopend van 10 tot 18 uur op Erfgoed dag, zondag 23 april.

Locatie: OC De Beweging (Brielstraat 46, 9860 Gijzenzele)

DDL gijzenzele klooster erfgoed dag (4)