Tweevoudig winnaar Nokere Koers Arne Marit over zijn Parijs-Roubaix

1-arne 4

Vollezele, 11/04/2017: Junior Arne Marit won de voorbije twee edities van Nokere Koers en reed zondag ook een sterke Parijs-Roubaix. Onze wielerreporter Rudy Schietecatte laat de sympathieke Vollezelenaar aan het woord. De foto’s zijn van Ine Marit.  

“De mythische koers Parijs-Roubaix is een koers die me echt ligt. De eerste 50 kilometer ging het  vlot, heel vlot zelfs. Ik had nog steeds geen trap te veel gegeven, tot ik tijdens  het aannemen van een drinkbus in iemand zijn achterwiel terecht kwam. Met als gevolg dat er 3 spaken uit mijn wiel waren en ik noodgedwongen naar  de zijkant moest, om te wachten  op een wiel. Tijdens het uithalen van mijn voorwiel word ik omver gekegeld door een neutrale wagen van Shimano… door deze klap was mijn ketting dan nog eens vast komen te zitten tussen mijn voorbladen… De mecanicien  van de bond hielp me hierbij en duwde me snel terug de weg op.”

Arne Marit 2

“Een gat van een dikke minuut en 30 seconden reed ik toe mits een beetje hulp van de volgwagen. Grotendeels was het zelf van groepje naar groepje rijden om terug vooraan de kop van de koers te vinden. Op het moment dat ik kom aansluiten was er juist een kopgroep van 10 gevormd, met 2 Belgen. Voor Carrefour waagde ik het er nog eens op, met 2 Italianen . Tevergeefs juist voor Carrefour werden we terug gegrepen. Dit was het signaal om nog eens te prikken op Carrefour. We reden zo met 2 Denen goed rond.”

“Spijtig genoeg werden we terug gegrepen op een goeie 5 kilometer van het einde… jammer maar helaas. Door de aanrijding met de auto geraakte ik niet meer op mijn grootste versnelling en daar kwam nog eens bij dat mijn achterwiel hard sleepte. Ik had dit niet door tot Luca De Meester me toeriep om mijn rem open te zetten. Toen ging het ineens veel beter (lacht).”

 

1-Arne 3“Op de piste mochten we spurten voor een 12de plaats maar omdat  ik niet op mijn grootste versnelling geraakte moest ik genoegen nemen met een 16de stek. Ik ben zeker tevreden over hoe sterk mijn koers was. Anderzijds had ik wel het gevoel dat top 5 zeker mogelijk was.”     (Tekst Schietecatte Rudy, foto’s Ine Marit)