Voorwaarts Gijzel Oosterzele wordt kampioen op de laatste speeldag

DDL oosterzele kampioen derde afdeling (8)

Gijzenzele: 18/04/2017: Zondagnamiddag, kwart voor vijf. De ganse entourage van Voorwaarts Gijzel Oosterzele ontploft. Veel feest en emotie. Voorwaarts Gijzel Oosterzele heeft, na het verlies van Machelen tegen Nokere-Kruishoutem, de titel beet en is de nieuwe en terechte kampioen in derde provinciale C. Een groter thrillerscenario om kampioen te worden is nauwelijks denkbaar. Suspense tot en met. Een gouden jaar werd bekroond. Voorwaarts Gijzel Oosterzele rolde zondag ‘goede en sympathieke buur’ Moortsele op.  

De 1 — 3 zege na goals van Kristof Maes en Lorenzo Berwouts (2) betekende het startsein voor een heus feestje. De fans vierden samen met het bestuur en de spelers de titel. Alleen mits winst en een falen van leider Machelen kon VGO de titel pakken. De zenuwen speelden Machelen duidelijk parten, Nokere — Kruishoutem blikte vrij vlug Machelen in ( 4 — 1). Voorwaarts Gijzel Oosterzele wou kost wat kost winnen om in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen een kampioenfeest te laten losbarsten. Na het laatste fluitsignaal was de bevrijding groot voor voorzitter Chris Govaert, het bestuur en de fans van Voorwaarts Gijzel Oosterzele. Een golf van geestdrift rolde door Moortsele.

De sympathieke ploeg veroverde in het seizoen 2016 — 2017 alle harten. De titel — op de valreep — is Voorwaarts Gijzel Oosterzele van harte gegund. Een zenuwslopend seizoen, die nek aan nek race met Machelen. De spanning bleef dit seizoen maar duren. Een thriller tot speeldag 30. Tot die waanzinnige ontlading in Moortsele. VGO kon in Moortsele op goede momenten toeslaan, de VGO gilde barstte als een overrijpe zweer.

Alle spanning golfde het veld op. Prachtige beelden, even voor 17 u in Moortsele. Het bestuur en de fans juichten hun helden toe, om zich vervolgens in een fuif te storten. De pinten stroomden vol. Het VGO legioen dronken van geluk, al dromend van tweede provinciale en nieuwe triomfen. Voorwaarts Gijzel Oosterzele lukte een seizoen om nooit meer te vergeten. Dat heet dan gelukkig zijn. VGO is kampioen en daarvoor gingen veel vurige fans zondagavond graag door het dak. De titel is een feit, dankzij een hardwerkende bestuursploeg, een gedreven trainersstaf en een hechte spelersgroep.

DDL oosterzele kampioen derde afdeling (3)

Heel de ploeg (de nieuwkomers betekenden een meerwaarde), bestuur, trainers, verdienen een heel dikke pluim. Een apotheose van een ronduit schitterend seizoen. Wie 69 punten behaalt, 22 wedstrijden wint, driemaal gelijk speelde, maar liefst 96 maal scoorde, de beste verdediging heeft, tegen titelconcurrent Machelen 4 op 6 haalde, is de verdiende kampioen, zo simpel is dat. ‘VGO, we love you’. Proficiat, Voorwaarts Gijzel Oosterzele.

Reporter 17, foto DDL
(nvdr: De redactieleden van De Beiaard wensen de kampioenen veel succes.)