Tourn ée Digitale houdt halt in Zottegem, met Alexander De Croo!

Foto Alexander De Croo okt 2014

Zottegem, 19/04/2017: Vicepremier en minister van Digitale Agenda Alexander De Croo houdt op vrijdag 21 april halt met “Tourn ée Digitale” van Digital Belgium in Zottegem. Tijdens een interactieve infoavond over e-commerce komen geïnteresseerde zelfstandig ondernemers aan de hand van lokale voorbeelden en concrete tips meer te weten hoe ze hun bedrijf digitaal laten groeien en aan klanten en omzet kunnen winnen.  

Persbericht

Volgens de ICT-barometer nam vorig jaar de elektronische handel in Belgi ë aanzienlijk toe, bij zowel de consumenten als de ondernemingen. Meer dan de helft (54%) van de mensen deed vorig jaar aankopen op het internet. Toch scoren onze buurlanden veel hoger. In Nederland koopt 68% van de mensen online, in Duitsland is dit 66%.

Ook op het vlak van online omzet (2 à 3%) scoort Belgi ë lager dan het Europese gemiddelde (8,5%). De kloof met bijvoorbeeld Ierland is heel groot (30%).

Deze cijfers tonen aan dat een verdere ontwikkeling van de digitale economie in ons land mogelijk en noodzakelijk is. Daarom organiseren Unizo en Open Vld Zottegem samen met minister De Croo “Tourn ée Digitale”. Opzet is om aan de hand van een infosessie en workshops onze plaatselijke kmo’s te informeren en sensibiliseren over de groeimogelijkheden die de digitale economie biedt.

Alexander De Croo, minister van Digitale Agenda en Telecom: “De groeimogelijkheden voor de digitale economie in Belgi ë zijn groot. Ik wil onze ondernemers overtuigen dat ze aan klanten en omzet kunnen winnen door digitaal te gaan. Digitalisering gaat niet alleen over technische applicaties, maar ook over het aanpassen van het bedrijfsmodel. Onze bedrijven en zelfstandigen mogen de digitale trein niet missen.”

Praktisch

Programma

19.20 -19.30: welkom door Lode Bruneel, voorzitter Open Vld Zottegem

19.30 – 21.00:

– speech door A. De Croo (vicepremier en minister van Digitale Agenda, Telecom en Post)

– lokale voorbeelden door Els Van Audenhove van Bubble Gum en Isabelle Decraene van Apotheek Claeys – Decraene

– workshops door Jan Bussels van Digitopia   en Thierry Geerts van Google

21.00 — 21.30: drink

Locatie

Caf é ‘Huys te Oudenhove’, kruiswaterplein 1, 9620