Burgerinitiatief den Dries klaagt sluipverkeer aan en pleit voor woonstraten

Burgerinitiatief den Dries WP_20170318_16_12_01_Pro

Hillegem, 20/04/2017, persbericht: “Burgerinitiatief den Dries”, het buurtinitiatief van bewoners van Dries te Hillegem dat voor gemeenschappelijke problemen samenwerkt met naburige straten in “Zuid-Hillegem”,  wil bij deze meedelen dat ze naar buiten komen met  publieke informatie via onze kersverse blog: https://burgerinitiatiefdendries.wordpress.com. Hierin willen ze uitgebreid uit de doeken doen wie ze zijn, welke problemen ze willen aanhalen, welke de  doelstellingen zijn, enz. Ook hopen ze er enkele misverstanden mee uit de weg te ruimen en enkele prangende vragen te beantwoorden.

Burgerinitiatief den Dries IMG_1934

(persbericht)  Zo willen we bvb. met klem ontkennen dat de aangehaalde problemen en de oprichting van “Burgerinitiatief den Dries” specifiek slaan op of veroorzaakt zijn door de “recente, grote werken” (aan kruispunt “’t Vosken”): de problemen en klachten zijn er nl. al vele jaren en verslechter(d)en zienderogen, al klopt het wel dat deze culmineerden in een tijdelijk exces tijdens de voormelde werken en dat dit toen gepaard ging met het uiten van enkele noodkreten.

Burgerinitiatief den Dries WP_20170318_16_00_53_Pro

Een van de aandachtspunten heden ten dage is het weren van sluipverkeer, een belangrijke factor van de ervaren problematiek. Op onze blog kan u geargumenteerd lezen waarom Dries en verschillende naburige straten volgens verschillende overheden én volgens het mobiliteitsplan van Herzele wel degelijk als woonstraten behandeld moeten worden, waarom sluipverkeer er geweerd zou moeten worden, waarom een hele zone hier voordeel uit haalt en waarom een wering van sluipverkeer uitsluitend een verkeersrouterende techniek is en niets meer, niets minder.

Indien u informatie wenst of vragen heeft, aarzel dan niet ons te contacteren.

Met vriendelijke groeten,

Burgerinitiatief den Dries

E-mail: burgerinitiatiefdendries@outlook.be

Publiek: https://burgerinitiatiefdendries.wordpress.com