Alice in GC De Kluize Scheldewindeke

Scheldewindeke, 23/04/2017:  De Culturele Kring Land van Rode en het Kluize-team nodigen je op zaterdag 29 april om 20 u uit om te komen genieten van een avondje kwaliteitsvol toneel in de enig mooie theaterzaal De Kluize in Scheldewindeke. Het Mechels theatergezelschap Abattoir Ferm é brengt ‘Alice’, een prachtige hedendaagse versie van Alice in Wonderland, gebracht door één van de meest vernieuwende theatergezelschappen van Vlaanderen. Uitstekende recensies in de pers. Abattoir Ferm é gaan bekijken is een must voor elke theaterliefhebber.  

Lewis Carroll’s Alice in Wonderland is inmiddels anderhalve eeuw jong. Nog steeds zijn kinderen gefascineerd door de absurditeit en de vreemde figuren in het verhaal. Voor volwassenen blijft het boek een wonderlijke schatkamer. Zo ook voor regisseur Stef Lernous, sinds hij het boek als negenjarige ontdekte, is hij een fan en verzamelaar van ‘all things Alice’. Abattoir Ferm é kiest in haar bewerking voor een Alice die niet volwassen wil worden. Of toch niet in een door logica gedomineerde wereld die haar verhindert om te geloven in geniale nonsens, sprekende poezen en lieve ridders. Liever kruipt ze weg in haar eigen zeepbel waar ze zich veilig waant en waar ze vergezeld wordt door een vriend die haar verhalen voert. En broodjes — de lekkerste broodjes — maar Abattoirs Alice heeft geen honger. Abattoir Ferm é herneemt de ode aan zorgeloosheid en onzin. Een teder en donker sprookje vol knappe dialogen, voor iedereen die volwassen is of dat moet worden. Anneke Sluiters vertolkt de rol met verve en slaagt erin om moeiteloos een evenwicht te vinden tussen vrouw en meisje, tussen fantasie en realiteit en verlangen en afkeer. Naast Anneke Sluiters zie je ook de theaterkunsten van Tine Van den Wyngaert, Aat Ceelen, Kirsten Pieters, Lukas Smolders, Chiel van Berkel, Lobke Leirens. Muziek: Kreng. Kaarten aan groepstarief via CKLvR (leden 16 euro, niet-leden 17 euro) reserveren via tine.verdonck@telenet.be, 09 / 362 94 25, reservatie pas definitief na overschrijving op rekening van de CKLvR BE88 8905 8400 8941,of via GC De Kluize, 09 / 363 83 30.